Super leuke en gezellige Sport BSO!

Salina Salina
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Mens erger je niet, hindernis estafette en geluksspel! Week 20 – 2023

Afgelopen week is weer voorbij gevlogen! Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals mens erger je niet, hindernis estafette en geluksspel. Ben je benieuwd wat voor activiteiten we nog meer hebben gedaan?

Lees dan snel verder in onze blog! 

Maandag 15 mei

Yes! De nieuwe week is weer van start gegaan. Onze pedagogisch medewerkers zijn er weer klaar voor om de kinderen super middagen te laten beleven! Vandaag zijn we de middag gestart met fruit eten en wat ranja drinken zoals gewoonlijk. Daarna was het tijd om lekker naar buiten te gaan. Het weer was top om buiten te spelen. Tijd om te verzamelen op het pannaveldje om de spellen uit te leggen. Op het pannaveldje blijven vandaag de jongere kinderen. Zij gaan samen met onze pedagogisch medewerkers Damon en Moniek aan de slag met de parachute en ratten en raven. Bij de parachute werden verschillende spelletjes gedaan waar kinderen onder de parachute door mochten kruipen en ballen op mogen gooien en weer vangen. Ratten en raven is een tikspel waarbij een verhaal wordt verteld. Wanneer je ratten hoort moeten de raven de ratten tikken en andersom. De oudere kinderen hebben bij onze pedagogisch medewerker Lex mens erger je niet gespeeld.

Mens erger je niet: Er wordt een veld met middenlijn gemaakt. Aan beide uiteinden van het veld staan X aantal poortjes, gemaakt met pionnen (afhankelijk van de groepsgrootte meer poortjes, maar er moeten ook voldoende kinderen zijn als wissel). In elk poortje staat een kind. Dat poortje moeten ze verdedigen. Er zijn verschillende (zachte) ballen in het veld. Met deze ballen mogen ze gooien of schoppen naar een willekeurig poortje aan de overkant. Je mag met alles tegenhouden. Gaat de bal door je poortje, dan ben je af en sluit je achteraan in de wisselrij. Gaat er een pion om die je deelt met een buurman/vrouw, zijn jullie allebei af!

 

Dinsdag 16 mei

Ook vandaag zijn we snel na het fruit eten naar buiten gegaan. Er werd gevoetbald, met de springtouwen gespeeld, met ballen overgegooid én met de parachute gespeeld. Na het vrij spelen gaan we starten met de activiteit. Ook vandaag hebben we weer drie spellen op de planning staan. Op het pannaveldje werd het geluksspel en overlooptikspel gespeeld en op het grote kunstgrasveld hebben we een hindernis estafette gedaan. Bij het geluksspel is het de bedoeling dat iemand in het midden van het veld staat en hardop met de ogen dicht tot tien telt. De overige spelers rennen naar een hoek, wanneer de teller bij tien is wijst hij/zij een hoek aan. De spelers die in deze hoek staan zijn dan af. Degene die als laatste overblijft wint! Bij het overlooptikspel staan één of twee spelers in het midden met een bal. Wanneer de lopers oversteken kunnen ze dus afgegooid worden. Bij de hindernis estafette is het de bedoeling dat je het parcours afgaat en dan met je team zo snel mogelijk terug zijn. Het team waarbij als eerste iedereen is geweest én zit heeft gewonnen. Dit hebben we een paar rondes gedaan. De rest van de middag zijn we lekker buiten gebleven en vrij gespeeld!

 

Woensdag 17 mei

Vandaag hebben we weer een studiedag. In de ochtend mogen de kinderen dan al komen. Eerst even lekker rustig aan gedaan en toen zijn we naar Manege Heijligers gegaan. Hier is een leuke speeltuin waar alle kinderen zich kunnen uitleven. Het was tijd om weer terug te gaan aangezien vanaf half één de andere kinderen ook kwamen. We hebben toen samen geluncht. Na de lunch heeft iedereen zijn jas en tas gepakt, we vertrokken namelijk naar de Speuldries in Deurne. Hier hebben we ons de hele middag vermaakt. We hebben geschommeld op de familieschommel en de kinderen zijn van de kabelbaan af gegaan. Daarnaast is er gesprongen op de trampolines en geklommen in de verschillende klimtoestellen. Toen we terug kwamen bij Sportstuif hebben we nog lekker vrij gespeeld. De dag vloog voorbij!

 

Donderdag 18 mei

We wensen jullie allemaal een hele fijne Hemelvaartsdag! Vandaag zijn we gesloten. Wij zien de kids van onze sportieve BSO morgen weer!

Vrijdag 19 mei

Ook vandaag is er een studiedag voor de kinderen. Dat houdt in dat de kinderen vanaf half acht naar Sportstuif mogen komen. In de ochtend zijn we creatief bezig geweest. We zijn namelijk gaan vingerverven! Er zijn mooie kunstwerkjes gemaakt! Na het vingerverven hebben de kinderen lekker buiten en binnen gespeeld. Buiten werd een hut gebouwd van kussens bij de bank en binnen hebben de kinderen gekleurd en de vloer is lava gespeeld. Toen was het tijd om te lunchen. Even gezellig samen aan tafel eten! We hebben nog wat moppen verteld en raadsels gedaan. Hierna zijn we naar buiten gegaan want het weertje was top. De kinderen en pedagogisch medewerkers hebben met de parachute en skippybal spelletjes gedaan. Daarnaast mocht het voetballen niet ontbreken. Als activiteit hebben we nog omgekeerd verstoppertje gedaan! Dit houdt in dat één iemand zich mag gaan verstoppen en de rest mag gaan zoeken. Als afsluiter van de week hadden we nog een heerlijk waterijsje! Tot volgende week.

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches