Een sportieve BSO waarbij aandacht is voor ieder individu. Bij Sportstuif worden kinderen geënthousiasmeerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten i.p.v. kinderen alleen maar zelfstandig vrij te laten spelen.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Midgetgolven, fopbal en Monketown in week 39 - 2023

Maandag 25 september

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten! Met veel plezier hebben we alle kinderen opgehaald op een zonnige maandag vanuit school om er weer een fantastische dag van te maken. Nadat we fruit hebben gegeten zijn we lekker naar buiten gegaan om drie leuke activiteiten te gaan doen. Met de jongere kinderen hebben we aantal spelletjes gedaan met een parachute. We deden net alsof we op het strand waren en het heel erg hard waaide. Wat waren hier veel blije gezichtjes te zien. Ook werd er het spelletje superbal gedaan. Dit is een spelletje waar het altijd heel erg fanatiek aan toe gaat. Er werden super mooie ballen gegooid en ook heel veel goed gevangen. We hebben ook nog Archery-Tag gedaan. Dit vonden de kinderen erg gaaf om te doen. Ze mochten proberen om de pionnen om te schieten. Wat vonden dit kinderen dit leuk zeg! We sloten de dag af met een welverdiend koekje en gingen de kinderen na een ontzettende leuke middag weer naar huis!

 

Dinsdag 26 september

De dag begon weer met het ophalen van de kinderen van school. Het was vandaag een drukke grote groep, een en al gezelligheid dus! Vandaag stonden er twee activiteiten op het programma, Archery-Tag en rond de tafel. Dit zijn twee erg leuke verschillende spellen! De activiteit Archery-tag vinden de kinderen altijd heel erg leuk. Een boog met pijlen en dan lekker knallen op pionnen. Wat een blije gezichten als de pijl wordt geschoten. Heel erg leuk om dat te zien! Aan de andere kant doen we het spelletje rond de tafel. Dat spelletje wordt meestal speelt door tafeltennissers. Wij maken twee vakken en gaan de grote bal overslaan naar het andere vak. Sla je de bal uit het vak of stuitert de bal twee keer in je vak ben je af en ga je heel even naast de kant staan. Totdat er één iemand overblijft en die wint dan het potje. Het was weer een dag vol met leuke activiteiten en dat zagen we ook aan de vele blije gezichtjes!

 

Woensdag 27 september

Op woensdag is het altijd een minder drukke dag. Maar net zo goed een hele gezellige dag. We hebben de kinderen opgehaald, ze hebben lekker hun boterhammen opgegeten en daarna zijn we gaan midgetgolven bij de Soete Inval. De kinderen vonden dit erg leuk om te doen en hebben ook echt genoten van de middag. De kinderen waren ook erg fanatiek. Je zag ook dat er werd gespeeld om lage punten te behalen. Vele kinderen hadden dit nog nooit gedaan, toch vonden ze het allemaal leuk om te spelen. Eenmaal bij terugkomst hebben we de dag nog afgesloten met een koekje en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan!

 

Donderdag 28 september

En dan is het alweer donderdag! Deze dag begon wat eerder dan normaal, want er was namelijk een studiedag bij het Talent. Er waren een aantal kinderen die het geluk hadden om de hele dag naar Sportstuif te komen. We zijn met deze kinderen naar Monkeytown geweest. Hier hebben ze lekker de hele ochtend kunnen spelen in de grote binnenspeeltuin. Daarna was het alweer tijd om in de middag de andere kinderen op te halen. Ook voor de andere kinderen hadden een leuke planning voor gemaakt. We hebben namelijk drie spellen gedaan. Safarispel, superbal en fopbal dat zijn drie leuke en verschillende activiteiten wat we hebben gedaan. Met name het safarispel vonden de kinderen erg leuk. Je hebt drie verschillende dieren en vier hoeken. Als je bijvoorbeeld een tijger bent en de jager zegt dat de tijgers moeten gaan rennen. Ren je zo snel mogelijk naar het vrije hok toe. Ben je getikt, ben je af. Als je niet getikt wordt dan blijft je diersoort in leven en anders sterft je diersoort uit. Welk diersoort blijft het langst in leven. Daarna was het nog tijd voor een koekje en was de dag helaas alweer voorbij.

 

Vrijdag 29 september

Ook vandaag was er een studiedag. Bij de Ontdekking had de school een studiedag ingepland. Waardoor ook vandaag weer kinderen heel de dag konden genieten van Sportstuif. Vandaag zijn we naar de binnenspeeltuin Kidsplaza in Helmond geweest. Hier hebben de kinderen lekker genoten van de grote binnenspeeltuin. Nadat we terug kwamen hebben we andere kinderen opgehaald die wel naar school waren geweest. In de middag was het een beetje raar weer. Dan regende het en dan brak het zonnetje weer door. We zijn nog even lekker naar buiten geweest om het spelletje Chinese muurtikkertje te spelen. Daarna zijn we naar binnen gegaan om een leuke film te kijken. Lekker rustig om de kussens kijken naar een film. Dat hadden de kinderen ook verdiend na een zware maar vooral een leuke week. Dit was een erg leuke en mooie afsluiter van de week! We hebben nu al zin in volgende week, jullie ook?

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches