Kinderen kunnen zich bij Sportstuif na school uitleven door middel van sport en spel. Een hele leuke BSO met aandacht voor elk kind!

Marijn Marijn
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Overlooptrefbal, Harry Potter tikkertje en schipper mag ik overvaren! Week 40 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Lees je met ons mee?

Maandag 3 oktober

Op maandag hadden we een super activiteit gepland. We gingen namelijk naar Veldhoven Zoo! Er waren allemaal verschillende dieren zoals zebra’s, kamelen en stokstaartjes. Ook hebben we de papegaaien mogen voeren! We hebben nog lekker gespeeld bij de binnen en buiten speeltuinen. De middag hebben we doorgebracht bij Sportstuif Asten. Hier hebben we eerst gezamenlijk fruit gegeten en daarna zijn we naar buiten gegaan. Eenmaal buiten zijn we met iedereen Annamaria koekkoek gaan spelen.

Dinsdag 4 oktober

Dinsdags zijn we eerst alle kinderen van de sportieve bso gaan ophalen. Eventjes werd er nog vrij gespeeld en dan stond het fruit klaar. We hebben gezamenlijk fruit gegeten en wat gedronken. Toen was het tijd voor een spel op het pannaveld. Het spel van deze dag was overlooptrefbal. Er werden vier kinderen gekozen die in een vak mochten gaan staan, vanuit hier konden zij derest afgooien. De overige kinderen probeerden over te steken zonder geraakt te worden! De laatste ronde mochten alle kinderen in het veld en probeerden de pedagogisch medewerkers de kinderen af te gooien!

Woensdag 5 oktober

In de ochtend hadden we peutergym gepland. We zijn begonnen met een dansje als warming-up en daarna waren er drie spellen uitgezet. Aan de ene kant het parcourtje waar de peuters de diertjes naar de overkant mochten brengen, in het andere vak werden er blikken en pionnen omgegooid en we hadden nog de parachute waar we de ballen omhoog hebben gegooid en weer hebben geprobeerd op te vangen. Als afsluiting hebben we nog het dansje gedaan. In de middag kwamen de kinderen van Sportstuif weer. Ook sloot Sportstuif Someren aan deze middag. Eerst gezamenlijk geluncht en daarna naar buiten! Hier hebben we Mariotrefbal gedaan. Daarna stond de muziek nog op en werd er gedanst en buiten gespeeld.

Donderdag 6 oktober

Donderdag hadden we een grote groep met kinderen. We hebben buiten fruit gegeten en wat gedronken. Hierna was het weer tijd voor een activiteit. Op naar het pannaveldje! De groep werd in tweeën gesplitst. Aan de ene kant werd Harry Potter tikkertje gedaan en aan de andere kant Fitnessbal tikkertje. Alle kinderen hebben beide tikspelen gedaan!

Eigenlijk is het bevrijdingstikkertje, maar dan net anders. De kinderen beginnen met hun handen voor de ogen. De docent loopt de rij langs en tikt soms een kind 1 keer en soms een kind 2 keer aan (afhankelijk van aantal deelnemers). De kinderen die niet aangetikt zijn, doen gewoon normaal mee. De kinderen die 1 keer aangetikt zijn, zijn Harry Potter (bevrijder). De kinderen die 2 keer aangetikt zijn, zijn voldemort (tikker). Kinderen weten dit in het begin dus niet van elkaar en zo start je het spel. Als kinderen getikt zijn, bevriezen ze. Ze kunnen weer meedoen als Harry Potter ze bevrijd.

Vrijdag 7 oktober

De laatste dag van de week.. De kinderen zijn opgehaald en de lunch is buiten opgegeten, tijd voor vrij spelen! Na het vrij spelen was het tijd om naar het pannaveld te gaan. Hier zijn we gestart met schipper mag ik overvaren, wanneer je af was mocht je de tikker gaan helpen. Op het laatst hebben we de groepen verdeeld en hebben we aan de ene kant fopbal gedaan en aan de andere kant superbal. Het is tijd voor weekend, tot volgende week!



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches