Sportstuif Asten is een mooie sportieve buitenschoolse opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Paaseieren zoeken, bommetje en naar de dierentuin! Week 14 – 2023

De nieuwe week is aangebroken. Deze week hebben we op de maandag een studiedag en op de vrijdag. Wanneer het mogelijk is gaan wij dan op uitstapje en dat hebben we deze week ook gedaan. Daarnaast hebben we iedere middag weer toffe activiteiten gedaan die aansluiten bij de wensen en behoeften van onze kinderen van de sportieve BSO!

Ben jij benieuwd wat we hebben gedaan? Lees dan de blog!

Maandag 3 april

De nieuwe week is van start gegaan met een studiedag. Bij Sportstuif proberen we met een studiedag ergens naar toe te gaan. Zo ook vandaag! Toen alle kinderen er waren zijn we onze blauwe auto’s ingestapt en zijn we richting Dierenrijk Mierlo vertrokken. Naast de vele dieren die we hebben gezien hebben de kinderen zich ook lekker kunnen uitleven in de verschillende speeltuinen die er waren. We hadden onze lunch meegenomen zodat we zolang mogelijk bij de dierentuin konden blijven. In de middag kwamen ook de rest van de kinderen van onze sportieve BSO. Hier hadden we nog twee activiteiten op de planning staan namelijk, voetbalpartijen en knakworsttikkertje. Deze keer mochten de kinderen zelf kiezen waar ze mee wilden doen!

Knakworsttikkertje: Er is 1 iemand tikker en de rest zijn lopers. De tikker moet proberen iedereen af te tikken. Wanneer een loper is getikt spreid die beide armen. De loper komt vrij wanneer een andere loper beide armen omlaag duwt. Bij de ene arm zegt de persoon knak en bij de andere arm worst.

 

Dinsdag 4 april

Het zonnetje schijnt boven sportpark NWC. Dit beloofd een heerlijke middag te worden! De kinderen worden opgehaald door onze pedagogisch medewerkers. Even wachten tot iedereen er is en dan is het tijd om te gaan plassen en handen wassen! Hierna kunnen de kinderen aan tafel zitten om wat fruit te eten en wat ranja te drinken. Even een rustmomentje om de schooldag bij te kletsen met de andere kinderen en onze pedagogisch medewerkers. Na het fruit eten hebben we nog twee verjaardagen om te vieren! Er is luidt gezongen voor de twee jarige. Ook mochten de jarigen trakteren en een cadeautje uitkiezen. Hierna was het tijd om naar buiten te gaan. We hebben namelijk twee activiteiten gepland. De oudere kinderen hebben geluksestafette gedaan. Dit doe je in twee teams en met grote dobbelstenen. De jongere kinderen hebben het tikspelletje bommetje en propjestikkertje door elkaar gedaan.

 

Woensdag 5 april

Op woensdag zijn we niet naar onze eigen Sportstuif gegaan, maar naar Sportstuif Someren. Hier hebben we de hele middag buiten doorgebracht. Eerst gezamenlijk lunchen in de buitenlucht en toen kon iedereen vrij spelen. Ook de paashaas kwam even langs en heeft paaseitjes verstopt. Alle kinderen mochten de paaseieren gaan zoeken. Wanneer alle 23 paaseitjes waren gevonden mochten de kinderen deze natuurlijk ook opeten. Ook hebben we deze middag nog samenwerkingsspellen gedaan. De bedoeling is om in teams alle materialen naar de overkant te brengen. Het mooie om te zien is dat de jonge kinderen worden geholpen door de oude kinderen. We hebben de middag afgesloten bij onze eigen BSO. Ook hier zijn  we nog lekker buiten gebleven!

 

Donderdag 6 april

Pff wat een weertje. Na het fruit eten hebben de kinderen vrij kunnen spelen binnen en buiten. Even door de regen. De activiteit hebben we deze keer binnen gedaan. Er stonden minigames op het programma. Je ging met je team alle spellen af en het team dat uiteindelijk de meeste punten heeft verzameld wint en krijgt paaseitjes. Bij het eerste spel moest je zo vaak mogelijk zes gooien met de dobbelsteen. Verder hadden we onder andere nog een fototocht, bottle flip, poppetje tekenen met dobbelen en 30 seconds. Zo hebben we er toch nog een hele gezellige middag van gemaakt!

 

Vrijdag 7 april

Nog een studiedag deze week. Eerst kwam ook Sportstuif Deurne Aventurijn naar ons toe. We zijn de ochtend begonnen met lekker vrij spelen en daarna hebben we even fruit gegeten en wat gedronken. Hierna was het tijd om richting Eindhoven te vertrekken. We zijn namelijk in de ochtend naar Bounce Valley gegaan. De kids hebben zich lekker uit kunnen leven op de springkussens, het was echt super vet! In de middag kwamen ook de andere kinderen van onze sportieve BSO. We hebben in de middag nog superbal en schipper mag ik overvaren gedaan. De kinderen mochten vandaag de activiteit kiezen en hebben hiervoor gekozen. Een fijn paasweekend gewenst en tot dinsdag!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches