Leuke naschoolse opvang waarbij beweging in de buitenlucht goed gestimuleerd wordt! De kinderen hebben het naar hun zin, de activiteiten zijn leuk, net als de begeleiding en er is in ieder geval genoeg ruimte om de meest uiteenlopende dingen te doen en energie vrij te uiten. Chapeau!

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Parachute, mens erger je niet en bowlen! Week 13 – 2023

Afgelopen week is weer voorbij gevlogen! Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals spelletjes met de parachute, mens erger je niet en bowlen. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 27 maart

Vandaag hadden we weer een studiedag. Er kwamen al een hoop kinderen in de ochtend naar Sportstuif. We zijn de dag rustig aan begonnen met lekker binnen spelen. Er werd gekleurd, met de kapla gespeeld en dominobanen gemaakt. Na het vrij spelen was het tijd om eventjes met zijn allen fruit te eten en wat ranja te drinken. Alles op? Dan is het tijd om naar buiten te gaan! Het zonnetje scheen dus het was heerlijk buiten. Er werd getekend met de stoepkrijt, gesprongen met de skippybal en gebadmintond. Iedereen was lekker bezig. Ook hebben we nog eventjes het spelletje fopbal gespeeld. Na het buiten spelen was het tijd om binnen te gaan lunchen. Met studiedagen nemen de kinderen van onze sportieve BSO hun eigen lunch mee. In de vakanties verzorgen wij de lunch. Na de lunch hebben we nog bingo gedaan. Hierbij kon je diverse prijsjes winnen zoals een stuiterbal en stickers. Vanaf kwart voor drie stroomden de andere kinderen binnen. In de middag hebben we nog buiten het geluksspel, superbal, en kubbe gedaan. We hebben de middag afgesloten met vrij spelen zowel binnen als buiten!

 

Dinsdag 28 maart

De blauwe Sportstuif auto’s zijn weer gestart en onze pedagogisch medewerkers zijn alle kinderen op gaan halen. Gearriveerd bij Sportstuif is het eerst tijd om eventjes wat te eten en te drinken. Hierbij wordt de schooldag bijgepraat en kunnen de kinderen tot rust komen. Hierna gaan we met zijn allen naar buiten. Hier stonden namelijk weer drie activiteiten klaar. De jongere kinderen gingen aan de slag met de parachute. Hierbij hebben we onder andere het haaienspelletje gedaan. Eén kind is hierbij de haai en mag onder de parachute kruipen de andere kinderen zitten met hun benen onder de parachute, als je aan je benen wordt getrokken word jij de nieuwe haai! Er werd veel gelachen bij dit spelletje. Voor de oudere kinderen stonden rupsentrefbal en kringtrefbal op het programma. Na de activiteiten zijn we nog lekker even buiten gebleven.

Rupsentrefbal: Kind schopt of slaat de bal in het veld en probeert zoveel mogelijk rondjes te rennen. Ieder pion is een punt. Ondertussen pakt de veldpartij de bal. De eerste die de bal heeft blijft staan, de rest maakt er een rij achter. De bal wordt boven het hoofd doorgegeven, degene die de bal als laatst heeft roept STOP! Dan mag de loper niet meer verder rennen. De punten worden bijgehouden en de volgende speler is. Als iedereen is geweest wisselen. Nadat elke groep twee keer is geweest wordt de uitslag bekend gemaakt.

Kringtrefbal: Er wordt een vak gemaakt. In het vak nemen één tot vier kinderen plaats. De rest gaat buiten het vak staan. Buiten het vak moeten ze samenwerken om het kind in het midden af te gooien.

 

Woensdag 29 maart

De kinderen van onze sportieve BSO zijn weer opgehaald. Eenmaal bij Sportstuif pakt iedereen zijn of haar lunchpakketje. Gezellig samen lunchen! Ook is er dan tijd om even bij te kletsen. Na het lunchen is het tijd om even vrij te spelen, zowel binnen als buiten. Na het vrij spelen is het tijd om de jassen te pakken en naar de auto’s te gaan want we gaan ergens naar toe! We zijn namelijk wezen bowlen. Dit hebben we gedaan bij HUP Mierlo. We hadden van te voren twee banen gereserveerd. Eenmaal daar konden we meteen de schoenen wisselen en van start gaan. Er zijn verschillende strikes en spares gegooid. Ook is er veel gelachen! Na afloop was het weer tijd om terug te gaan naar Sportstuif. Hier hebben we nog even wat ranja gedronken en een stuk fruit of een koekje gegeten. We hebben de middag afgesloten met vrij spelen.

 

Donderdag 30 maart

De donkere wolken hingen al boven Asten. Dat betekend dat we nog snel naar buiten gaan na het fruit eten. We zijn meteen gestart met de activiteiten. De jongere kinderen zijn aan de slag gegaan met kat- en muis tikkertje. Hierbij is er één tikker (de kat) en de andere kinderen zijn lopers (muizen). De muizen hebben een lintje in de broek als staart. Het is de bedoeling dat de kat zoveel mogelijk staarten probeert te verzamelen. De oudere kinderen zijn aan de slag gegaan met mens erger je niet. Er wordt een veld met middenlijn gemaakt. Aan beide uiteinden van het veld staan X aantal poortjes, gemaakt met pionnen. In elk poortje staat een kind. Dat poortje moeten ze verdedigen. Er zijn verschillende ballen in het veld. Met deze ballen mogen ze gooien of schoppen naar een willekeurig poortje aan de overkant. Je mag met alles tegenhouden. Gaat de bal door je poortje, dan ben je af en sluit je achteraan in de wisselrij. Dit hebben we ongeveer tien minuutjes gedaan want toen kwam het met bakken uit de lucht! Iedereen snel naar binnen en alle materialen eventjes opgeruimd. De rest van de middag zijn er spelletjes gespeeld binnen.

 

Vrijdag 31 maart

Ook de laatste dag van de week was het een regenachtige dag. We hebben eerst gezamenlijk geluncht en daarna was het tijd om eventjes vrij te spelen voor het tijd was voor de eerste activiteit, namelijk weerwolven. Dit hebben we een paar rondes gedaan. Hierna was het tijd om even wat fruit te eten en wat ranja te drinken. We beginnen al in de paassferen te komen want de volgende activiteit die we hebben gedaan is paaseitjes zoeken. We hebben de week afgesloten met vrij spelen. Hebben jullie onze paasactie trouwens gezien? Klik op de rechtse foto hieronder voor de Tiktok erover! Tot volgende week!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches