Onze kinderen gaan heel graag naar Sportstuif. Veel verschillende activiteiten. En in de vakanties leuke uitjes. Er is altijd iets te doen.

Michelle Michelle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pietenpret, stopdans en levend memory in Week 48 – 2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

 

Maandag 20 november

We zijn de sportmiddag gestart met het ophalen van de kinderen op de schoolpleinen. We hebben onderweg naar de buitenschoolse sportieve opvang weer lekker gekletst over het weekend. Op de BSO begonnen we zoals altijd met het eten van wat fruit en groenten. Vandaag hebben we drie binnen spellen gedaan met de kinderen: stoelendans, levend memory en dobbelen. Op maandag zijn er altijd erg veel kindjes op de bso dus is het altijd lekker druk! Het doel van de sportstuifmiddag is dat de kinderen een onvergetelijke tijd hebben na school. We spelen daarom ook vaak in op wat de kinderen aangeven leuk te vinden en zo inspraak te geven aan de invulling van het programma. Door het opdelen van de groep hebben we ook wat persoonlijker contact met de kinderen en zorgen we dat ieder kind leuk en vrolijk mee kan spelen! Na de spellen kregen de kinderen een koekje en mochten ze nog even vrij spelen tot de papa’s en mama’s zouden komen. Een aantal kinderen hebben lekker binnengespeeld en ook zijn er kinderen lekker naar buiten gegaan! De dag ging weer erg snel voorbij en de maandag zit er weer op.

 

 

Dinsdag 21 november

Er is weer een nieuwe dag aangebroken bij Sportstuif Asten! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes met fruit en groente op de tafel met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Na het fruit eten was het alweer tijd om een verjaardag te vieren en daarna lekker naar buiten te gaan. Vandaag hadden we twee spellen op de planning: stopdans en het hoekenspel. De stopdans vinden de kinderen altijd erg leuk en zorgt voor veel plezier. De oudere kinderen verzinnen opdrachten en de jongere kinderen dansen allemaal erg hard mee! Ook het hoekenspel valt altijd in de goede smaak bij de kinderen: ze kunnen lekker veel rennen en dat is natuurlijk weer erg goed in deze koude week. De kinderen hebben super goed meegedaan met de spellen en waren allemaal erg vrolijk en enthousiast.  Na de activiteit hadden de kinderen een lekker koekje verdiend en hebben we nog veel gespeeld. De dinsdag vloog voorbij!

 

 

Woensdag 22 november

Het is alweer woensdag, maar niet zomaar een woensdag!  Nadat we de kinderen hadden opgehaald van school, zagen we dat de hele vestiging overhoop lag! Wat nu blijkt is dat we een bezoekje hebben gehad van Sint en pieten. De schoentjes waren gevuld en er was een enorme rommel achtergelaten! We hebben met z’n alle de rommel opgeruimd en hebben toen een boterham gegeten. Na de lunch zijn we cadeautjes gaan zoeken en mochten de kinderen in hun schoentjes kijken. De pieten hebben zes leuke cadeaus achter gelaten waar de kinderen meteen mee zijn gaan spelen. De kinderen vonden het allemaal super leuk! Vervolgens zijn we met z’n alle pepernoten gaan bakken en zijn we nog naar Pietenpret gegaan bij de Schop. Hier kwamen zelfs de Sint en twee van zijn pieten op bezoek! We zijn hier maar een uurtje gebleven en zijn weer terug gegaan naar Sportstuif NWC. Hier hebben we helaas afscheid moeten nemen van drie kinderen die voortaan niet meer naar de bso hoeven te komen. We hebben er nog een leuke laatste dag van gemaakt voor hen. Na het nemen van afscheid zijn we nog vrij gaan spelen en was de woensdag alweer voorbij!

 

 

Donderdag 23 november

Wat gaat de tijd toch snel! De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Vandaag waren de pieten weer langs geweest en hebben ze er wederom een zooitje van gemaakt! We hebben weer in onze schoentjes gekeken en hebben het lekkers op gebergt in onze tassen en zijn vervolgens opzoek gegaan naar de cadeautjes die de pieten hebben achtergelaten. Na het vinden van alle cadeaus hebben we eerst nog even wat fruit gegeten en wat suikervrije limonade gedronken. Vervolgens zijn we met z’n alle bij elkaar gaan zitten en hebben we de cadeaus gezamenlijk uitgepakt. Na het uitpakken van de cadeaus hadden we ook weer een verjaardag om te vieren! Na dit alles was het inmiddels al best wel laat en mochten de kinderen daarom zelf kiezen wat ze wilden gaan doen. Een aantal van de kinderen zijn naar buiten gegaan en hebben hier lekker gevoetbald of vrij gespeeld. Andere kinderen zijn binnen gebleven om mee pepernoten te bakken. De dag is ontzettend snel voorbij gevlogen en voor we er erg in hadden waren de eerste ouders er al om hun kinderen op te halen.        

 

       

Vrijdag 24 november

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag gezellig samen onze boterhammen op te eten en hebben we ook vandaag cadeautjes gezocht. Er zaten weer super leuke cadeaus tussen die de kinderen natuurlijk meteen wilden uittesten dus hebben we met z’n alle lekker vrij gespeeld! Rond een uur of drie zijn we samen gaan zitten en hebben we wat fruit gegeten en zijn we aansluitend pepernoten gaan bakken. De kinderen waren vandaag super druk en enthousiast! Logisch natuurlijk aangezien het bijna pakjesavond én bijna weekend is! We zijn daarom in de middag nog naar buiten gegaan en hebben met z’n alle vrij gespeeld. Een groot deel heeft op het panna-veldje een voetbal spel gespeeld. Andere kinderen vonden het leuk in het speeltuintje en zijn hier van de glijbaan gegaan en hebben nog geschommeld. De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt zo de dag voor het weekend! De dag én de week zijn voorbij gevlogen!

 

 

Dit was onze week weer! Zijn jullie er volgende week weer bij?



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches