Goede BSO met zeer betrokken medewerkers die elke week zorgen voor leuke sport en spel aanbod.

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pionvoetbal, de vloer is lava en We-Jump! Week 5 – 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben jij benieuwd hoe een week er bij Sportstuif uitziet? Lees dan de blog!

Maandag 30 januari

De pedagogisch medewerkers hebben de Sportstuif auto’s gepakt om de kids op te gaan halen op school. Wij halen de kinderen op bij de basisscholen in Asten, Ommel en Heusden. Toen we allemaal bij Sportstuif waren hebben we fruit gegeten en wat gedronken. Hierna was het tijd om maar liefst twee verjaardagen te vieren! Bij Sportstuif wordt dit altijd goed gevierd, de jarige mag voor op de hoge kruk komen zitten met de feesthoed op. Er worden wat vragen gesteld aan de jarige en dan wordt er natuurlijk luid gezongen. Als afsluiting mag de jarige de traktatie uitdelen en een cadeautje van Sportstuif uitzoeken. Na het vieren van de verjaardagen zijn we naar buiten gegaan. Hier hebben we drie spellen gespeeld: jatbal, tienbal en fopbal.

Jatbal: Nadat er twee teams zijn gemaakt is het de bedoeling dat je de knuffel van de tegenpartij pakt. Deze ligt in een door een gemaakt vierkant met hoedjes. Je kan de knuffel natuurlijk niet zomaar pakken. Als je in het vak van de tegenstander komt kan je getikt worden. Ook zijn er vier ballen die je vanuit je eigen vak mag gooien, om zo uiteindelijk de knuffel makkelijk te pakken. In het vak ligt dus de knuffel, maar ook vier hoepels waar je vrij bent (één kind per hoepel).

 

Dinsdag 31 januari

Vandaag kwamen er een heleboel kinderen. Met de activiteit buiten mochten de kinderen kiezen waar ze mee wilden doen. Bij het pannaveldje werd pionvoetbal gespeeld en op het grote kunstgrasveld werden er verschillende samenwerkingsspellen gespeeld. Bij pionvoetbal mocht je eerst een tweetal maken. Één iemand mocht de pion verdedigen en de andere kon gaan aanvallen, of je ging beide aanvallen dat mag ook. Maar je mag dus niet met z’n tweetjes de pion verdedigen. Wie zal er als laatste over zijn gebleven en gewonnen zijn? Bij de samenwerkingsspellen waren twee teams. Het eerste spel was de menselijke knoop, één speler mag de knoop van zijn team uit elkaar halen. Het team houd allemaal de handen van elkaar vast en draaien om elkaar heen en kruipen tussen elkaar door. Hierna werd de vloer is lava gespeeld. Het is de bedoeling om als team zo snel mogelijk naar de overkant te komen met alle materialen die ze hebben, maar ze mogen natuurlijk niet de vloer raken! Na de activiteiten hebben de kinderen nog lekker buiten gespeeld.

 

Woensdag 1 februari

De kinderen van onze sportieve BSO zijn weer opgehaald van de scholen. Op woensdag en vrijdag is dit altijd om half één. Dat betekend dat we gezamenlijk lunchen bij Sportstuif. De kinderen nemen hun lunchpakketjes vanuit thuis mee. In de vakanties is dit anders dan verzorgt Sportstuif de lunch. Na het lunchen konden we weer de auto instappen. Het was namelijk tijd voor de activiteit van Leef Asten. Dit was in de gymzaal de Schoolstraat. Hier stond de vloer is lava  op het programma. Dit is een tikspel alleen mag je de vloer niet raken. Je kunt over de kasten heen gaan, aan de touwen slingeren over de matjes of door de hoepels lopen, alles mag zolang je maar niet de vloer raakt want dan ben je ook af. Na de activiteit hebben we de middag nog afgesloten bij Sportstuif.

 

Donderdag 2 februari

De dinsdag en de donderdag zijn de drukste dagen bij onze BSO. Dus ook vandaag weer veel kinderen! Daar zijn wij alleen maar blij mee want dat maakt het extra gezellig. Eerst eventjes fruit eten en wat drinken dan is het tijd om naar buiten te gaan. Hier stonden maar liefst drie spellen op het programma. Aan de ene kant van het veld werd het safarispel gespeeld en aan de andere kant megabal. Op de stoep hadden we ook nog flipperkast. Bij het safarispel staat in het midden de jager/stroper. In drie hoeken staan drie groepen met kinderen, de dieren. Een groep is bijvoorbeeld de leeuwen, een ander de olifanten en de laatste de giraffen. De jager noemt een van deze dieren. De kinderen die dit dier zijn, steken over naar de vierde hoek die vrij is. Wanneer ze getikt zijn, zijn ze gepakt door de jager en zijn ze af. Bij megabal proberen de spelers de yogabal te laten stuiteren in een van de vakken van de andere teams, zo behaal je een punt! Dan hebben we nog het spelletje flipperkast dat gaat als volgt: Eén kind begint als middenspeler, de anderen maken een kring. De kinderen in de kring staan met het gezicht naar buiten, dus niet naar de middenspeler toe. Je benen staan uit elkaar, allebei je voeten tegen de voeten van de kinderen naast je. Dan buigt iedereen voorover, zodat je door je eigen benen kunt kijken. Probeer met je handen de bal tegen de middenspeler aan te slaan. Hoe lang houdt die het vol om niet geraakt te worden?

 

Vrijdag 3 februari

Het is alweer vrijdag! Vandaag hadden we een uitje op de planning. We hebben eerst geluncht met zijn allen. Daarna hebben de kinderen vrij gespeeld. Sommige gingen kleuren, andere gingen met de tafelvoetbal spelen en ook zijn er wat kinderen naar buiten gegaan. Het was tijd om de auto’s in te stappen. Eén auto ging nog de kinderen ophalen die vanaf half drie uit waren. De rest reed alvast naar We-Jump! Hier hebben we de middag heerlijk doorgebracht. Er werd in de schuimblokken gesprongen en de kinderen lieten verschillende trucjes zien op de trampolines! Even pauze tussendoor om wat ranja te drinken en toen kon iedereen er nog even tegenaan. De middag hebben we afgesloten bij Sportstuif. Tot volgende week!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches