Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Asten. Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Nellie Nellie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pokémonspel, Acrogym en Wejump in week 35-2023

De scholen zijn weer begonnen en de eerste schoolweek zit er alweer op. We hadden weer een week vol leuke activiteiten, benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben deze week? Lees het snel in onze blog!

Maandag 28 augustus

De eerste schooldag zit er alweer op! We mochten eindelijk weer de kinderen van school ophalen. Toen alle kinderen waren opgehaald, zijn we begonnen met het fruit eten en het aanhoren van de ontzettende leuke vakantie verhalen. Toen de bordjes leeg waren zijn we met z’n alle naar buiten gegaan om 3 leuke spelletjes te spelen: inhaalbal, gooien en vangen en superbal. Het spelletje inhaalbal vonden de kinderen erg leuk om te spelen. Je staat in een kring en hebt 2 ballen in het spel. De bedoeling is dat je moet gaan proberen dat de ene bal de andere gaat inhalen doormiddel van het snel doorgeven aan degene naast je. Gooien en vangen was voor de wat jongere kinderen erg leerzaam. Heel simpel de bal vangen en terug gooien naar je maatje. Ook hier werd het steeds moeilijker want de afstanden werden als maar groter. En natuurlijk het fantastische superbal werd ook volop gespeeld. Superbal blijft toch een leuk spel voor iedereen!

 

Dinsdag 29 augustus

De dag begon weer met het ophalen van de kinderen van school. Het was vandaag een drukke grote groep, een en al gezelligheid dus! Vandaag stonden er weer drie activiteiten op het programma, Steen-papier-schaar estafette, de grote oversteek en de menselijke knoop: drie erg leuke verschillende spellen! Bij steen-papier-schaar estafette is het de bedoeling dat je het potje steen-papier-schaar wint en dan mag je door naar de volgende hoepel. Kom je bij de laatste hoepel van je tegenstander en je wint dan een potje dan heeft je team een punt! De grote oversteek blijft voor elk leeftijd altijd leuk. Je moet met een aantal spullen naar de overkant met je hele team zonder dat je de grond aanraakt. Je krijgt dan paar hoepels, banden en lintjes om de overkant te bereiken. Bij de menselijke knoop is het altijd leuk om te zien hoe de kinderen proberen uit de knoop te komen. Door het goede samenwerken en het coachen van elkaar lukt het toch altijd om uit de knoop te komen. Dan zie je toch wel veel blije gezichtjes dat het is gelukt! Na de activiteiten hebben de kinderen nog lekker vrij mogen spelen. Aantal kinderen pakken de voetbal om een balletje te gaan trappen en sommige laten hun creativiteit los op een kleurplaat. Nadat de kinderen zijn opgehaald was de drukke dag weer voorbij! Op naar woensdag.

  

Woensdag 30 augustus

De woensdag is alweer aangebroken! Vandaag hadden we een wat rustigere dag met wat minder kinderen. Nadat we de kinderen hadden opgehaald zijn we lekker met zijn alle gaan lunchen. Toen de buikjes waren gevuld zijn we naar buiten gegaan om paar acrogym opdrachten te gaan uitvoeren. Dit vonden de kinderen erg leuk om te doen omdat ze dit nog bijna nooit hadden gedaan. Er kwamen hele mooie oefeningen tevoorschijn. Zo werd er een hele grote piramide gemaakt door de kinderen en ook zag je dat de kinderen heel erg goed samen werkten. Daarna hebben de kinderen nog lekker vrij mogen spelen en zo ging de dag snel voorbij!

 

Donderdag 31 augustus

En toen was het alweer donderdag. De kinderen werden allemaal weer opgehaald door het team van Sportstuif Asten om zo een mooie en leuke middag van te maken. Als het fruit allemaal op is dan zijn de kinderen klaar voor de activiteiten. Er stonden net zoals altijd drie verschillende spelletjes op het programma. Vandaag kwam flipperklast, kamelenrace en het Pokémonspel aanbod! Bij flipperkast gaan we in de kring staan en draaien we om. Er gaat iemand in het midden van de kring staan en dan is het de bedoeling om diegene af te gaan gooien. Word je geraakt dan mag er iemand anders in het midden gaan staan. Bij kamelenrace komt er veel strijd in voor. Je kan namelijk het spelletje kennen van de kermis. “ballen vast en rollen maar” zo gaat het ook bij Sportstuif Asten. Je moet proberen zo snel mogelijk aan de overkant te komen. En bij het Pokémon spel vinden de kinderen het erg leuk omdat er ook de termen worden gebruikt van Pokémon zelf. Ash gaat proberen alle Pickachu’s te vangen. Zo voelen de kinderen hun een echte Pokémon trainer. Gooi je als trainer een bal raak op een Pokémon dan heb je die gevangen en gaat de Pokémon in je vak staan. Het was een geslaagde dag en wat ging de dag ook weer snel voorbij!

   

Vrijdag 1 september

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Hier hebben we de kinderen vroeg van school opgehaald en gingen we met iedereen lekker de boterhammen opeten. Toen hebben de kinderen nog lekker vrij mogen spelen en daarna zijn we met Sportstuif HCAS naar het leuke trampolinepark Wejump gegaan. Hier hebben de kinderen mooie trucjes laten zien. Ook werd er nog een potje trefbal op de trampolines gesprongen. Zo zijn de kinderen springend het weekend in gegaan! Een mooie afsluiter van de eerste schoolweek. Tot maandag weer!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches