Een BSO met aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Politiebezoek, rupsbal en omgekeerd verstoppertje in week 37 - 2023

Maandag 11 september

Het weekend zit er helaas weer op, dat betekent dat alle kinderen weer naar school toe gaan, maar ook de kinderen van Sportstuif worden na school opgehaald om mee te gaan naar de sport BSO om na school nog even lekker te gaan spelen. Na het ophalen hebben de kinderen lekker fruit gegeten en een bekertje ranja gehad.  Toen was het tijd om de verjaardag van pedagogisch medewerker Lex te vieren. Na hard gezongen te hebben voor Lex, had hij nog een traktatie die de kinderen lekker mochten opeten. Toen zijn we begonnen met de activiteiten. Vandaag was de laatste dag met echt warm weer. We hebben de buikschuifbaan neergelegd om lekker voor de laatste keer te gaan glijden. Dit vonden de kinderen weer super leuk. Er werd ook nog gevoetbald en een aantal kinderen deden het spelletje lummelen. De kinderen hebben weer volop genoten van een dag vol leuke activiteiten. Zo ging de dag ook weer erg snel voorbij!

 

Dinsdag 12 september

Het was vandaag weer lekker weer om de kinderen op te gaan halen. Nadat we de kinderen hebben opgehaald. Hebben we gezellig wat fruit gegeten en lekker wat ranja gedronken. En toen was het tijd voor een bezoekje van de politie. De politie kwam langs bij Sportstuif Asten. Dat was niet omdat er kinderen niet lief waren maar de politie wilde even leuk een spelletje meedoen. De kinderen vonden het ontzettend leuk en interessant. We mochten een kijkje nemen in de politiebus hoe de boeven worden meegenomen. Ook hebben we aantal dingen gevraagd aan de politieagent. Die heeft ook alles laten zien wat ze bij had. Tenslotte hebben we samen met de politieagent een spelletje gedaan. Natuurlijk was dat politie en boefje. We hadden 3 politieagenten en die moesten alle boefjes pakken. De politieagent was dit keer niet een agent maar zelf een boef. Wat hebben de kinderen genoten van deze dag!

 

Woensdag 13 september

En toen was het alweer woensdag. Nadat we vroeg de kinderen op hadden gehaald hebben we lekker boterhammen gegeten voor een middag vol activiteiten. We zijn naar Sportstuif HCAS gegaan om daar een leuke middag van te maken. We hadden een aantal opdrachten verzonnen die de groep allemaal moest voltooien om naar de volgende opdracht te mogen. We moesten eerst met iedereen een rondje om het veld gaan lopen en ook moesten we een leuke mop vertellen aan de pedagogische medewerkers die natuurlijk heel hard moesten lachen om de flauwe moppen van de kinderen. Als afsluiter hebben we het spelletje museumwachter gedaan. Er zijn dan kinderen die zijn museumstukken en doet moeten af en toe bewegen maar dat mag de bewaker natuurlijk niet zien. Ziet de bewaker dat het museumstuk beweegt. Dan is helaas het museumstuk af. Een leuke dag vol met leuke activiteiten!

 

Donderdag 14 september

De donderdag is alweer aangebroken. Op de donderdagen zijn er altijd heel veel kinderen dus dat betekent dat het een gezellige dag is. We hebben na het fruit eten 3 activiteiten gedaan. Met de oudere kinderen hebben we het spelletje: mens erger je niet gedaan. Dat gaat er altijd heel fanatiek aan toe. Je hebt als speler een eigen goal, de bedoeling is dat je de bal probeert de scoren bij een andere goal. Natuurlijk is het ook belangrijk dat er geen bal door je eigen goal heen gaat. Als de bal door de goal heen gaat is er gescoord en verlaat degene het veld voor iemand die aan het wachten is aan de zijkant. Ook hebben we het spelletje Annamaria koekoek gedaan. Dat vinden kinderen altijd een heel leuk spel. En als laatste activiteit stond rupsbal op de planning. Dat is een variant van slagbal. Na drie leuke activiteiten zijn ze lekker sportief bezig geweest en hebben ze allemaal een koekje verdiend. Dat is nou een fantastische afsluiting van de dag!

 

Vrijdag 15 september

Het is alweer vrijdag! Door het fijne weer en de leuke activiteiten is de week voorbij gevlogen! We halen zoals elke dag de kinderen weer op. Eenmaal op locatie was het tijd om te lunchen. De kinderen zijn om half 1 uit, dus dat betekend dat we lunchen bij Sportstuif. We hadden de hele middag nog voor ons om leuke activiteiten te gaan doen. We hebben eerst lekker vrij buiten gespeeld. Daarna hebben we nog een potje omgekeerd verstoppertje gedaan en hebben we de vrijdag afgesloten met het spelletje Chinese muurtikkertje. De kinderen hebben zich heel erg goed vermaakt en zijn met blije gezichtjes het weekend ingegaan.

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches