Een sfeervolle BSO waar sport en spel volop aan bod komen. Veel activiteiten maar ook een plek waar onze dochter tot rust kan komen na een dag school. Enthousiaste medewerkers die betrokken zijn bij de kinderen en op een fijne laagdrempelige manier te werk gaan

Elke Elke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Raak en haal, appelflappen en sponzenrace in week 20 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Asten NWC! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals De brandweer, Springkussens en Koningsspelen! Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

 

Maandag 13 mei

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC en dat betekent nieuwe kansen en nieuwe spellen! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes met fruit en groente op de tafel met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Nadat de bordjes op waren, was het meteen tijd om te starten met de activiteiten.

 

We zijn daarom meteen naar buiten gegaan en daar hadden we twee super leuke activiteiten op de planning! We hebben namelijk KUBB gedaan, superbal en verlostikkertje. 

Superbal: Alle kinderen staan in het veld/ de zaal. Iedereen mag je bal pakken en elkaar afgooien. Je mag niet lopen met de bal. Je hoofd telt niet. Wordt je geraakt, dan moet je uit het veld én heel goed onthouden wie je heeft afgegooid. Gaat die namelijk af, dan mag je weer meedoen!

De kinderen waren super fanatiek. Na de activiteiten was het tijd om naar binnen te gaan waar we nog vrij hebben gespeeld. Knutselen, bouwen en spelletjes werden gespeeld. Tuurlijk hebben de kinderen nog een koekje gekregen en werden de kinderen om de beurt weer opgehaald. De maandag vloog voorbij.

  


Dinsdag 14 mei

Het is alweer dinsdag. Vanaf half drie werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals dinsdag gezellig samen groente en fruit te eten en hebben gezellig gekletst. We waren optijd klaar met het fruit eten, waardoor de kinderen nog even fijn mochten buitenspelen tot het tijd was voor de activiteiten.  

 

Als activiteiten besloten we groep op te splitsen en hebben we drie activiteiten gedaan: sponzenrace, tikkende tijdbom en vier hoekenspel.

Sponzenrace: Bij de sponzenrace is de groep opgesplitst in twee groepen. Aan de ene kant staat een emmer gevuld met water en sponzen en aan de andere kant van het veld staat een lege emmer. Eén voor één moeten de kinderen naar de overkant rennen en de gevulde spons uitknijpen. Zodra de timer afgaat wordt er gemeten welk team het meeste water heeft ingezameld.

De kinderen hebben allemaal lekker buiten gespeeld de hele middag en na de activiteiten zijn we rustig binnen gaan spelen met z’n allen tot het alweer tijd was om naar huis te gaan.

 

 

Woensdag 15 mei

Het is alweer woensdag! We hebben de kinderen weer opgehaald van school en hebben allemaal onze boterhammen opgegeten en wat gedronken. Er is altijd veel variatie van wat de kinderen meekrijgen in hun broodtrommel! Na het eten mochten de kinderen vrij spelen en besloten we om weer een keer een dagje naar Sportstuif HCAS te gaan! We hebben daarom snel de jassen gepakt en zijn we naar de buren gegaan. 

 

Hier mochten de kinderen eerst vrij spelen. Tijdens het vrijspelen besloten de pedagogische medewerkers alvast met het voorbereiden van de activiteit.We gingen namelijk appelflappen bakken! Het bladerdeeg werd gevuld met stukjes appel en vervolgens konden de appelflappen de oven in. De geur van de appelflappen vulde zich door de hele kantine en we keken allemaal uit naar het resultaat. Ieder kind heeft twee appelflappen gebakken. Ze mochten er eentje opeten en de andere bewaren voor thuis. De tijd vloog ook hier voorbij en de eerste kinderen werden al opgehaald!

 


Donderdag 16 mei

Wat gaat de tijd toch snel! De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Toen de scholen uit waren en alle kinderen op locatie waren, hebben we eerst gezamenlijk fruit gegeten. Op donderdag hebben we altijd een erg volle planning en komen er veel kinderen bij ons spelen, dus willen we altijd zo snel mogelijk naar buiten! Na het fruit eten zijn we daarom dus zo snel mogelijk naar buiten gegaan. Hier mochten de kinderen eerst nog vrij spelen, de meeste kiezen dan op donderdag voor voetballen, of een variant hierop. Ook wordt er altijd tikkertje gedaan of word er in het speeltuintje gespeeld. De pedagogische medewerkers zetten dan ondertussen de activiteiten klaar voor de dag en spelen ondertussen met de kinderen mee.

 

De groep werd willekeurig opgesplitst en we zijn gaan rouleren tussen drie spellen, namelijk raak en haal en chinese muur

Raak en haal: Een trefbal vorm in twee teams. Je blijft op je eigen helft en mag tot de middellijn lopen om vervolgens te proberen om een pion aan de overkant om te gooien/rollen. Is het gelukt, dan mag je de pion ophalen en aan je eigen kant neerzetten.

Het waren veel actieve spellen, waarbij de kinderen hun energie goed kwijt konden. De kinderen waren dan ook mega enthousiast en de tijd vloog voorbij. Voor we er erg in hadden was het alweer tijd voor een koekje en kwamen de eerste ouders al.

 


Vrijdag 17 mei
Vandaag is er een studiedag en dat betekent dat de dag vroeg begint bij Sportstuif! Eén voor één komen de kinderen binnen. In de ochtend hebben de kinderen een leuk uitstapje gemaakt naar MonkeyTown in Mierlo. Hier hebben de kinderen zich de hele ochtend uitstekend weten te vermaken. De ochtend was snel voorbij gegaan toen het alweer tijd was voor het eten van onze boterhammen.

 

Nadat de andere kinderen van school zijn opgehaald, hebben we gezamenlijk onze boterhammen opgegeten. Na het eten van de boterhammen hebben de kinderen lekker zelfstandig gespeeld. Een aantal gingen voetballen, weer anderen wilden tekenen of met de Kapla spelen. Zo is er voor een ieder wat wils! De dag was snel voorbij gegaan toen het alweer tijd was voor het eten van onze boterhammen.

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches