Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Asten. Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Nellie Nellie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ratten en raven, sieraden maken en voetbaltraining! Week 3 – 2023

De temperaturen zijn weer gaan dalen deze week. Bij Sportstuif mag dat de pret niet drukken! Evengoed gaan wij lekker buiten spelletjes spelen. Handschoenen aan, muts op en sjaal om dan is iedereen klaar voor de activiteit buiten. Ook deze week zijn we weer creatief bezig geweest.

Ben jij benieuwd naar wat wij deze week gedaan hebben? Lees dan de blog!

Maandag 16 januari

De nieuwe week is weer van start gegaan. De pedagogisch medewerkers hebben de auto’s gepakt en zijn de kinderen op gaan halen. Toen we terug waren bij Sportstuif hebben we fruit gesneden en wat ranja klaargemaakt. Plassen, handen wassen en tijd om aan tafel te gaan zitten. Dit is altijd een rustmomentje. Iedereen zit dan rustig aan tafel kan wat eten en drinken én er is dan tijd om gezellig te kletsen met zijn allen. Wanneer alles op is, is het tijd om naar het pannaveldje te gaan. Vandaag stond ratten en raven op de planning. Bij ratten en raven is het de bedoeling dat je een tweetal maakt. Je gaat in de rij met de ruggen tegen elkaar aan staan. De ene rij zijn de ratten en de andere de raven. Er wordt dan een verhaal verteld en wanneer je het woord ‘ratten’ hoort, moet de groep ratten zo snel mogelijk wegrennen en de raven moeten deze proberen te tikken. Je bent veilig als je bij het hek bent.

 

Dinsdag 17 januari

Vandaag hadden we een hele hoop kinderen met zijn alle bij Sportstuif. We verdelen de grote groep dan ook altijd met fruit eten. De oudere kinderen gaan aan de ene kant van de kantine zitten en de jongere kinderen aan de andere kant. Zo creëren we een rustmomentje voor alle kinderen. Vandaag mochten de kinderen zelf kiezen bij welke activiteit ze aansloten. Ze konden kiezen uit sieraden maken of naar buiten om drijfbal en cirkelbal te gaan doen. Sommige kinderen vinden het ook leuk om af en toe iets creatiefs te gaan doen. Bij Sportstuif is dit ook zeker mogelijk! We proberen dit regelmatig te plannen naast de sportieve activiteiten.

Drijfbal: Als eerste maak je twee teams. Het ene team gaat achter de lijn links staan en het andere team achter de lijn rechts. Per team krijg je meerdere ballen en probeer je de grote bal in het midden van het veld te raken. Het is de bedoeling dat de grote bal over de lijn van het andere team komt. Wanneer de bal over de lijn gaat is er een winnaar bekend.

Cirkelbal: twee teams spelen tegen elkaar en proberen zoveel mogelijk punten te behalen. Een team scoort wanneer de bal stuitert in één van de hoepels en wordt gevangen door een teamgenoot. Wanneer je team een punt scoort gaat de bal naar de tegenstander. Er mag in alle vier de hoepels worden gescoord. Welk team scoort de meeste punten?

 

Woensdag 18 januari

Woensdag halen we de kinderen altijd op vanaf half één. Dat betekend dat we ook bij ons doen lunchen. De kinderen nemen vanuit thuis hun lunch mee. We moesten nog eventjes wachten voordat we gingen lunchen want Sportstuif Someren kwam ook naar ons toe. Het is natuurlijk een stuk gezelliger om met zijn allen te lunchen. Na de lunch konden de kinderen nog eventjes vrij spelen. Hierna was het tijd voor de activiteit. Vandaag stond de woensdagmiddag activiteit van Leef Asten gepland. Hier hebben wij bij mogen aansluiten! Er was een echte voetbaltraining gegeven. De kinderen begonnen met een warming-up, hierna werd er gedribbeld met de bal zodat iedereen wat balgevoel krijgt en nog wat warmer wordt. Even later kwamen hier nog wat opdrachten bij zoals: ‘Wanneer er “Ja” wordt geroepen mag je de bal afkappen’. Er werd dus echt getraind als een prof. Na het dribbelen kwam de volgende opdracht. Eerst dribbelen dan acties maken om de pionnen heen en vervolgens afronden op goal! We hebben ook de smartgoals gebruikt. Dit zijn pionnen met lichtjes, het was de bedoeling om door het poortje te rennen waar het lichtje aansprong. Dit had natuurlijk betrekking op het snelle reactievermogen! Als afsluiter hebben we nog een grote partij gedaan.

 

Donderdag 19 januari

Vandaag kwam er een kindje voor de laatste keer, dat hoort er helaas natuurlijk ook bij! Om nog een laatste super leuke middag van te maken mocht hij het spel kiezen voor vanmiddag. Hij heeft superbal gekozen. Omdat we met zo’n grote groep waren vandaag hadden we het veld verdeeld in twee vakken. Aan de ene kant werd superbal gespeeld en aan de andere kant tikkertje. Ook de pedagogisch medewerkers deden mee! Bij tikkertje werd eerst knakworsttikkertje gedaan. Wanneer je getikt wordt ga je staan met je armen op zij. Je kan bevrijd worden door twee andere spelers. De eerste speler duwt één arm omlaag en zegt ‘knak’, de tweede speler duwt de andere arm omlaag en zegt ‘worst’. Wanneer beide armen weer omlaag zijn mag je weer mee doen aan het spel! Na knakworsttikkertje hebben we nog ziekenhuistikkertje gedaan.

Ziekenhuistikkertje: Er is een tikker, de rest is loper. De tikker moet proberen om met de bal zoveel mogelijk spelers af te gooien. Als je afgegooid bent op je schouder, moet je de hele tijd je schouder vasthouden. Als je daarna op je rug wordt afgegooid, moet je met je andere hand je rug vasthouden. Word je voor de derde keer geraakt, ga je even langs de kant zitten. Als er vier kinderen langs de kant zitten, komt er een andere tikker!

 

Vrijdag 20 januari

Het zag wit bij Sportstuif. Er was een hoop sneeuw gevallen, dat betekend: sneeuwballen gevecht en sneeuwpoppen maken! Na de lunch hebben we nog even binnen wat leuks gedaan. De kinderen mochten zelf kiezen met wie ze een groepje vormden en dan mochten ze een dansje verzinnen. Dit mochten ze over een halfuurtje voordragen aan de rest van de groep. De winnaars mochten iets leuks uitkiezen! We hebben mooie dansjes voorbij zien komen, ook hebben we nog gezamenlijk gedanst op gi-ga-groen, de vogeltjesdans en links, rechts van de snollebollekes. Na de optredens zijn we naar buiten gegaan om nog te genieten van de sneeuw. We hebben de middag afgesloten met een potje weerwolven. Dit had onze stagiaire Dion georganiseerd, de kinderen vonden dit super om te doen!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches