Een hele leuke BSO waarbij kinderen veel van en over elkaar leren middels een divers sport en spel aanbod.

Lex Lex
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Rupsenbal, bowlen en sneeuwpret! Week 50 – 2022

Bij Sportstuif staan we iedere dag klaar voor de kinderen. We zorgen iedere dag weer voor toffe sport- en spelactiviteiten die passend zijn bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Daarnaast gaan we ook nog geregeld op uitstapje met onze sportieve BSO.

Ben jij benieuwd wat we zoal doen? Lees dan de blog!

Maandag 12 december

Een nieuwe week is van start gegaan. Alle kinderen worden opgehaald van de basisscholen in Asten, Heusden en Ommel. Sommige te voet en de rest met de blauwe Sportstuif auto’s! Eenmaal aangekomen bij Sportstuif Asten is het tijd om eventjes aan tafel te zitten en gezellig met zijn allen fruit te eten en wat te drinken. Na het fruit eten zijn de kinderen even vrij gaan spelen. Er werden spelletjes gespeeld, getekend en geknutseld, met de kapla gespeeld maar ook zijn er een aantal kinderen alvast buiten gaan voetballen. Het was vandaag een behoorlijk koude dag maar dat houd ons niet tegen om naar buiten te gaan! Iedereen jassen aan, handschoenen aan, sjaal om en verzamelen bij de pannakooi. Hier hebben we de groep in tweeën verdeeld. Aan de ene kant van het veld zijn er spelletjes met de parachute gespeeld en aan de andere kant superbal. Bij de parachute zaten alle haaitjes (de kinderen) in de oceaan (de parachute). Het water was soms erg wild! Ook konden de haaitjes zwemmen in de oceaan! Door een ander haaitje aan te tikken was de volgende weer aan de beurt.

 

Dinsdag 13 december

Ook vandaag zijn we de dag gezamenlijk begonnen met fruit eten en wat drinken. Hierna eventjes vrij spelen en dan was het tijd voor de activiteit buiten. De jongere kinderen gingen samen een spel doen namelijk boompje verwisselen.

Boompje verwisselen: Er is één tikker en één loper, de rest van de spelers staan allemaal achter een boom, speeltoestel, materiaal. De spelers achter de boom zijn veilig voor de tikker. De loper probeert niet getikt te worden door de tikker. Dit doet hij door hard voor de tikker weg te rennen of door een boom in te nemen van één van de andere spelers met een boom. De eerste speler is dan veilig, de andere speler is vanaf dat moment niet meer veilig en moet op zoek naar een andere boom / speeltoestel. Wanneer de loper wordt getikt door de tikker, wordt de loper de tikker en de tikker wordt loper. Zo begint het spelletje weer steeds opnieuw.

Voor de oudere kinderen stond het rupsenspel op het programma.

Rupsenspel: Speler schopt of slaat de bal in het veld en probeert zoveel mogelijk rondjes te rennen. Ieder pion is een punt. Ondertussen pakt de veldpartij de bal. De eerste die de bal heeft blijft staan, de rest maakt er een rij achter. De bal wordt boven het hoofd doorgegeven, degene die de bal als laatst heeft roept STOP! Dan mag de loper niet meer verder rennen. De punten worden bijgehouden en de volgende speler is aan de beurt. Als iedereen is geweest wisselen. Nadat elke groep twee keer is geweest wordt de uitslag bekend gemaakt.

 

Woensdag 14 december

Vandaag moesten we een beetje tempo maken. Dus wanneer alle kinderen opgehaald zijn hebben we snel geluncht. Iedereen mocht de jas aan gaan doen en eventueel zijn of haar tas meenemen. We gingen namelijk samen met Sportstuif Someren bowlen bij HUP! Eenmaal gearriveerd was het tijd om onze gewone schoenen om te wisselen voor bowlingschoenen. Er werden drie teams gemaakt en toen was het tijd voor het echte werk. Hoeveel spares en strikes zullen er gevallen zijn? Het was een super geslaagde middag!

 

Donderdag 15 december

De pedagogisch medewerkers hebben de bevroren autoruiten eerst laten ontdooien en toen was het tijd om alle kinderen van de sportieve BSO op te halen van de basisscholen in Asten en omgeving. Wanneer alle kinderen weer terug bij Sportstuif zijn hebben we met zijn allen wat gegeten en gedronken. Hierna was het tijd om een verjaardag te vieren! We hebben gezongen voor de jarige en toen kreeg iedereen nog wat lekkers. Ook mocht de jarige natuurlijk een cadeautje uitkiezen van Sportstuif. Na de verjaardag gevierd te hebben was het tijd om naar buiten te gaan. Hier stonden twee activiteiten gepland namelijk kleuren verplaatsing en kwartet. Bij kleurenverplaatsing zijn er vier hoeken met vier verschillende kleuren hoedjes. Wanneer een kleur genoemd wordt mag je daar juist niet komen, het is dus veel wegrennen! Bij kwartet waren er verschillende teams. Ieder team had één tikker. Je mocht alleen getikt worden als je iets vast hebt. Je mag dus als speler bij een ander team iets wegpakken zodat je kwartet kunt krijgen.

 

Vrijdag 16 december

Het was helemaal wit bij onze sportieve BSO. Overal lag sneeuw maar er moest ook een beetje opgelet worden aangezien het erg glad was. We hebben eerst samen geluncht en daarna even vrij gespeeld. Na het vrij spelen zijn we naar buiten gegaan om van de sneeuw te genieten. Nouja, genieten? Het werd snel een sneeuwballengevecht! Alle kinderen spande samen tegen de pedagogisch medewerkers. Er werd heen en weer gegooid!  Na het sneeuwballengevecht hebben de kinderen nog een sneeuwpop gemaakt. Ook was er een soort ijsbaan waar we met zijn allen overheen zijn geslidderd. De laatste kinderen, die pas vanaf half drie uit waren, zijn aangekomen. Dus tijd om even fruit te eten en te drinken. De activiteit voor vandaag hebben we een beetje aangepast zodat we gebruik konden maken van de sneeuw. We hebben curling gedaan. Welk team schuift de ring als dichtste bij het doel? Dat team heeft gewonnen! Het was weer een week vol super activiteiten. Tot volgende week!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches