Een plek waar de kinderen ook na school actief bezig worden gehouden door enthousiaste medewerkers met een sportieve achtergrond!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sinterklaas hoepeldans, pietentrefbal en pepernoten bakken! Week 47 – 2022

Bij de sportieve BSO organiseren we iedere middag weer toffe activiteiten. Nu we dichter bij 5 december komen, hebben we allerlei spellen in het thema van sinterklaas! Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar wat we deze week allemaal hebben gedaan?

Lees met ons mee!

Maandag 21 november

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.. We komen iedere week weer een stukje dichter bij 5 december. Daar houden we bij Sportstuif Asten natuurlijk rekening mee! Deze week staat namelijk in het thema van sinterklaas. De kinderen van de sportieve BSO mogen hun schoentje meenemen zodat deze ook bij Sportstuif gezet kan worden! Vandaag zijn we weer begonnen met fruit eten en daarna was het tijd om met z’n allen pepernoten te gaan bakken. Alle kinderen kregen een deel van het beslag waar ze zelf pepernoten van mochten maken. Wanneer al het beslag op is gaan de pepernoten de oven in. Dan is het voor ons tijd om naar buiten te gaan! Hier was het tijd voor de sportactiviteit: sinterklaas hoepeldans. Wat houdt dit in? Het is een soort van stoelendans maar dan met hoepels. En deze keer is het natuurlijk met sinterklaasliedjes. Wie zal de sinterklaas hoepeldans gewonnen hebben?

 

Dinsdag 22 november

De pedagogisch medewerkers gaan weer in de blauwe auto’s van Sportstuif de kinderen ophalen van de basisscholen in Asten, Heusden en Ommel. Eenmaal terug bij Sportstuif Asten mochten de kinderen een plekje aan tafel kiezen en kregen ze ranja en wat fruit. Na het fruit eten was het weer tijd om pepernoten te bakken. Klaar met bolletjes maken? Dan is het tijd om naar buiten te gaan. Hier hadden we twee sinterklaasspelletjes gepland. Aan de ene kant van het veld werd piet versieren estafette gedaan en aan de andere kant werd pieten trefbal gedaan. De resultaten van piet versieren estafette kun je zien in de onderstaande foto’s! Naast dat we actief zijn bezig geweest hebben we ook veel gelachen. Bij pieten trefbal ging het er iets serieuzer aan toe. Het spel ging zo:

Pieten trefbal: Nadat er twee teams zijn gemaakt, begint het spel. De bedoeling is om de tegenpartij af te gooien. Als je iemand afgooit, mag je bij de begeleider een lintje vragen: rood = je mag overal komen piet, geel = twee levens piet en blauw = afweer piet. Als je al eens iemand hebt afgegooid, mag je nog een lintje komen halen, maar die moet je afgeven aan je medespeler. Je mag dus één lintje per persoon hebben.

 

Woensdag 23 november

Nadat alle kinderen zijn opgehaald, hebben we samen geluncht met iedereen. Na het lunchen was het tijd om even lekker vrij te spelen. Dit werd buiten gedaan met verstoppertje en binnen werd gespeeld met de loombandjes en het piet knutselen. De eerste pietjes zijn afgekomen en wat zijn ze leuk geworden! Het heeft wel wat tijd gekost maar dat was zeker de moeite waard. Na het vrij spelen was het weer tijd om pepernoten te bakken. Eenmaal klaar met bolletjes maken wilden we naar buiten gegaan. Maar wat een weertje, het regende ons te hard om buiten het spel te spelen. Dus hebben we in plaats van sinterklaas hoepeldans binnen sinterklaas stoelendans gedaan. Heerlijk rond gedanst op de sinterklaas liedjes!

 

Donderdag 24 november

Alle kinderen zijn opgehaald van de basisscholen in Asten en omstreken. Gezamenlijk fruit eten en wat drinken zijn we onze middag mee gestart. Hierna was het weer tijd voor pepernoten bakken. Wanneer de pepernoten in de oven gingen zijn we met de kinderen naar buiten gegaan. Hier was het tijd voor sinterklaas hoepeldans en pietentrefbal. Na de activiteit was het weer tijd om naar binnen te gaan. Hier kwam de geur van pepernoten ons tegemoet en alle kinderen mochten hun zakje met pepernoten ophalen. Dit mochten ze natuurlijk opeten of meenemen naar huis.

Sinterklaas hoepeldans: Hetzelfde als de stoelendans, maar dan met hoepels! Kinderen bewegen zich voort door het vak. Ze mogen niet op of door de hoepels lopen. Dansen mag! Als de muziek stopt moet iedereen zo snel mogelijk in een hoepel gaan staan. Ben je tegelijk? Doe dan steen papier schaar om te bepalen wie er mag blijven staan. Ben je af? Dan mag je als de muziek weer start een willekeurige hoepel wegpakken. Wie blijft er als laatst over?

 

Vrijdag 25 november

De laatste dag van de week alweer.. Wat gaat het snel! We hebben samen met Sportstuif Someren de hele middag doorgebracht bij Sportstuif Asten. Eerst samen geluncht daarna was het tijd voor vrij te spelen. Buiten voetballen, binnen spelletjes spelen of piet knutselen. Zo zijn er vandaag weer wat pietjes afgekomen! Na het vrij spelen was het weer tijd om pepernoten te gaan bakken. Er werden heel wat bolletjes gedraaid en op de plaat gelegd zodat deze de oven in konden gaan. Toen was het tijd voor de Sinterklaas Beweeg Bingo. Wie zal deze hebben gewonnen? De middag is nog afgesloten met het kijken naar het WK voetbal van het Nederlands elftal. Zien we jullie volgende week weer? Tot dan!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches