Onze dochter gaat met veel plezier naar de sportstuif. Aandacht voor sport en spel, samen spelen. Voor ons als ouders is de flexibiliteit een absoluut voordeel en een blij en tevreden kind bij het ophalen.

Elke Elke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sinterklaasbingo, WK-voetbal en pietenpret! Week 48 – 2022

Oh kom maar eens kijken, wat er in mijn schoentje zit.. Deze week stonden er allemaal schoentjes klaar van de kinderen van de sportieve BSO. Het was weer een drukke week gevuld met allerlei sportieve activiteiten. Deze keer in Sinterklaasthema en natuurlijk hebben we ook Oranje aangemoedigd!

Ben je benieuwd naar de activiteiten van deze week? Lees dan met ons mee!

Maandag 28 november

Eenmaal aangekomen bij Sportstuif met alle kinderen, stond alles op zijn kop. Overal lagen spelletjes op de grond, stoelen op de tafels en liggend op de grond. In één woord: chaos! Hoe kwam dit toch? Naast de puinzooi stonden er ook heel veel schoentjes klaar. Deze waren allemaal gevuld. Ook lag er nog een briefje, die hebben we met zijn allen gelezen. Wat bleek nou, rommelpiet was naast gekomen. Maar naast de rommel die hij heeft gemaakt had hij ook wat cadeautjes achtergelaten die de kinderen kunnen gebruiken bij Sportstuif. Eerst opruimen en dan was het tijd om het gedichtje voor te lezen en de cadeautjes uit te pakken. Eerst moesten de cadeautjes gevonden worden. Door de pepernoten die rommelpiet had achtergelaten waren de cadeautjes zo gevonden. Ook was er één heel groot cadeau! Die was zelfs te groot om ingepakt te worden. Dit was namelijk een voetbaltafel! Om beurten mochten een aantal kinderen de rest van de cadeautjes uitpakken. Toen stond er ineens iemand binnen, niet zomaar iemand, dit was piet! Alle kinderen zijn met piet mee naar buiten gegaan en hebben geoefend met pakjes door de schoorsteen gooien. Daarnaast hebben ze met piet superbal gespeeld. Het wordt weer eerder donker dus zijn we op het einde van de middag naar binnen gegaan. Hier hebben de kinderen met de cadeautjes gespeeld.

 

Dinsdag 29 november

Op dinsdag zijn we niet bij Sportstuif Asten geweest. Alle kinderen eerst ophalen en dan rechtstreeks naar de gymzaal bij de Schoolstraat. Samen met Sportstuif Someren hebben we de middag doorgebracht. Eerst een gedicht voorlezen en dan nog de cadeautjes uitpakken. Daarna was het tijd om Oranje aan te moedigen. Alles klaarzetten, iedereen rood-wit-blauwe strepen op het gezicht, wat toeters en bellen uitgedeeld. Toen waren we er klaar voor Nederland-Qatar! Helemaal in Oranje stijl hebben we met zijn allen de wedstrijd gekeken. De kleurplaten, spelletjes en loombandjes waren ook mee naar de gymzaal, zodat de kinderen die geen voetbal wilde kijken iets anders konden doen.

  

Woensdag 30 november

Met de blauwe Sportstuifauto’s zijn de kinderen opgehaald van de verschillende basisscholen in en rondom Asten. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif Asten was het weer een grote rommel! We hebben eerst geluncht en daarna was het tijd voor het gedicht:

Voor de liefste van de liefsten
bracht de Sint van overzee
echt het beste van het beste
op zijn reis naar Holland mee
schepen boordevol geschenken
grote pakjes en ook klein
maar deze paar pakjes
kunnen alleen die van Sportstuif zijn

Na het gedicht hebben we met zijn allen de rommel van rommelpiet opgeruimd. Toen alles was opgeruimd was het tijd voor de cadeautjes! Hierna was het even tijd om vrij te spelen. Dit kon natuurlijk met de nieuwe cadeautjes. Zo hadden we een slagbalspel voor buiten. Of de vloer is lava, dit kon binnen gedaan worden. Na het vrij spelen hebben we fruit gegeten en wat ranja gedronken. Toen was het tijd voor de Sinterklaasbingo. Het was weer een super geslaagde middag!

  

Donderdag 1 december

Ook vandaag kwam het sinterklaasthema aan de beurt. We zijn de middag gestart met fruit eten en wat drinken. Hierna was het weer tijd om het gedicht voor te lezen en de cadeautjes te gaan zoeken. Eenmaal gevonden mochten een aantal kinderen deze natuurlijk uitpakken. Na het uitpakken was het tijd om naar buiten te gaan. Hier stonden weer allerlei activiteiten klaar. Het eerste spel was een sinterklaas speurtocht. Op het terrein waren allemaal enveloppen verstopt die de kinderen moesten vinden om het uiteindelijke woord te kraken. Het tweede spel was pepernoot, taaitaai en marsepein. Dit spelletje kennen we beter als boter, kaas en eieren. Daarnaast was er nog een Sinterklaas memory estafette. En tot slot stond het voetbaldoek klaar. Deze hebben de kinderen van de sportieve BSO gemaakt tijdens de jubileumweek!

  

Vrijdag 2 december

Op de laatste dag van de week hebben we een activiteit gepland bij Leef Asten waar wij met Sportstuif Asten heen zijn gegaan. Het was namelijk tijd voor Pietenpret! De kinderen hebben pakjes gestapeld. Daarnaast werd er een parcours afgelegd met jutezaklopen. Ook werd er nog wat kennis opgedaan tijdens de Sinterklaasquiz. In twee teams werd er memory estafette gedaan. Tevens konden de kinderen vanuit verschillende hoogtes over daken zwaaien. Daarnaast werd er nog over de schuine daken gelopen, geklommen en gegleden. Ook stond er nog een springkussen en hindernisbaan op. Tot slot werd de lenigheid van de kinderen getest om te kijken wie de lenigste hulppiet was. Dit werd gedaan met pieten twister. Alle kinderen waren druk bezig tot Sinterklaas en zijn twee pieten naast kwamen. Ze zijn bij alle spellen naast gegaan om een kijkje te nemen. Als afsluiter hebben de kinderen nog een pietendiploma gekregen. We hebben de week weer afgesloten bij Sportstuif Asten. Een super geslaagde week vol Sinterklaasactiviteiten!

  

 

 

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches