Een super leuke opvang voor de kinderen. Niet alleen na school, maar ook voor studiedagen en vakanties. Wanneer er voor de kinderen een studiedag is, wordt er gekeken of er een leuk uitstapje georganiseerd kan worden. Er is op locatie, bij NWC, genoeg ruimte om sport en spel te kunnen organiseren.

Moniek Moniek
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Slagbal, weerwolven en spelenkermis! Week 10 – 2023

Een nieuwe week bij Sportstuif is weer aangebroken. Onze geplande activiteiten hebben we deze week een beetje moeten aanpassen. Dit kwam door de vele regen die is gevallen. Maar desondanks hebben we nog super leuke activiteiten gedaan.

Lees met ons mee!

Maandag 6 maart

Onze pedagogisch medewerkers hebben de blauwe Sportstuif auto’s weer gestart om de kinderen op te halen van de basisscholen in Asten, Ommel en Heusden. Eenmaal terug bij Sportstuif hebben we gezamenlijk fruit gegeten en ranja gedronken. Tijdens het fruit eten worden de spellen van buiten al klaargezet. Vandaag stond slagbal en tikspellen op de planning. De oudere kinderen mochten gaan slagballen. Er werden twee teams gemaakt, de slagpartij en de veldpartij. Als slagpartij kun je punten gaan scoren. Na een bepaalde tijd wissel je van slagpartij naar veldpartij of andersom. De jongere kinderen hebben verschillende tikspelletjes gedaan. Zo is er wc-tikkertje en schipper mag ik overvaren gespeeld.  

 

Dinsdag 7 maart

Wat een druilerige dag vandaag! We hebben de planning een beetje omgegooid aangezien het met bakken uit de lucht kwam deze middag. Zo hebben we bij de kleedlokalen beneden levend memory gespeeld. Eerst was de ene helft van de groep aan de beurt en dan mochten de rest van de kinderen boven sieraden maken of vrij spelen. Op de helft van de tijd hebben we gewisseld van activiteit. We hebben er zo toch nog een leuke middag van gemaakt! Op het einde van de dag regende het iets minder dus zijn er nog wat kinderen lekker buiten gaan voetballen.

 

Woensdag 8 maart

Vandaag opnieuw een regenachtige dag. We hebben eerst gezamenlijk geluncht en toen vrij gespeeld. Binnen werd er gekleurd en gespeeld met de kapla en buiten werd er gespeeld bij het speeltuintje. Na het vrij spelen was het tijd om fruit te eten en wat ranja te drinken. Hierna was het tijd voor de activiteit, door de harde regen hebben we binnen wat spellen gedaan. We zijn gestart met het spelletje weerwolven. Niet veel kinderen konden dit spelletje dus we hebben eerst wat oefenrondes gedaan. Na een tijdje snapten iedereen het. Na het weerwolven hebben we nog even moordenaartje gespeeld. De rest van de middag is er nog lekker vrij gespeeld!

Weerwolven: bij dit spel draait het allemaal op de aardige burgers en de kwaadaardige weerwolven, maar hoe kan jij een weerwolf nu eigenlijk herkennen? Het doel is om de weerwolven te ontmaskeren en tegen te gaan. Elke deelnemer zal een andere rol hebben bij dit spel, bijvoorbeeld een burger, een weerwolf, een heks, meisje of jager. Na elke ronde zal er overgelegd worden welke weerwolf er geëlimineerd zal worden, echter zitten de weerwolven ook bij vergadering.

 

Donderdag 9 maart 

Vandaag was het weer iets beter. Het regende wel nog maar hier konden we wel tegen. We hebben twee spellen gedaan. Het grizzlyberenspel en pionvoetbal. Op de helft van de tijd hebben we gewisseld zodat alle kinderen beide spellen hebben gedaan. Op het einde van de middag werd er nog lekker vrij gespeeld.

Grizzlyberenspel: In elke hoek van het veld ligt een hoepel. Na het startsignaal proberen de groepen de voorwerpen te stelen uit het middenvak (het berenhol). De tikkers/beren proberen dit te voorkomen door de kinderen te tikken. Als alle voorwerpen gestolen zijn, is het spel afgelopen. Ieder groepje telt de veroverde voorwerpen. Welk team heeft de meeste? Dit team wint!

Pionvoetbal: Iedereen krijgt één pion. Deze mogen in het veld worden gezet. Vervolgens wordt er gevoetbald. Wordt jouw pion opgeschoten? Dan mag je die aan een wissel geven & mag jij aan de kant wachten totdat jij weer aan de beurt bent.

 

Vrijdag 10 maart

De kinderen zijn weer opgehaald van school. Eenmaal bij Sportstuif was het nog eventjes wachten tot Sportstuif Someren er was. We hebben namelijk samen de hele middag doorgebracht. Eerst lunchen, daarna vrij spelen. Er werd gekleurd en spelletjes gespeeld. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Ook vandaag weer een super slecht weertje met regen, wind en zelfs sneeuw. Dus vandaag hebben we binnen een spelenkermis gedaan. Hierbij kun je in teams een ander team uitdagen voor een spel te spelen. Als je het spelletje hebt gewonnen dan krijg je een fiche van de verliezende partij. Spelletjes die we hebben gespeeld waren: waterpong, bottle flip, jenga, voetbaltafel, dobbelen, stresspong, toren bouwen en dobble. Hier zijn we de rest van de middag zoet mee geweest.

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches