Onze Mees gaat met veel plezier naar de Sportstuif! Elke week weer een gezellige en sportieve middag.

Kristel Kristel
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Slingertikkertje, appelflappen bakken en Kidsplaza! Week 51 – 2022

Sportstuif is een sportieve BSO waar we iedere dag sport- en spelactiviteiten doen met de kinderen. We gaan dan ook iedere dag naar buiten. Ook al regent het een beetje of is het erg koud! 2022 zit er bijna op, de laatste twee weken zijn aangebroken. Deze week is het de laatste schoolweek van het jaar, dus hebben we de middagen bij onze BSO weer goed besteed!

Lees je met ons mee?

Maandag 19 december

Een nieuwe week vol toffe activiteiten is weer aangebroken. De pedagogisch medewerkers stappen in onze blauwe auto’s en gaan de kinderen in Asten, Ommel en Heusden ophalen om gezamenlijk naar Sportstuif te gaan. Het fruit wordt gesneden en de ranja wordt klaargemaakt. Tijd om aan tafel te komen! Dit is altijd een rustmomentje om even gezellig bij te kletsen en rustig aan tafel te zitten. Wanneer de bordjes en bekertjes leeg zijn hebben de kinderen de tijd om vrij te spelen. De pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat buiten de spellen worden klaargezet. Vandaag staat kat- en muistikkertje en voetbal op de planning. De kinderen mochten zelf kiezen waar ze mee wilden doen. Kat- en muistikkertje hebben we eerst gedaan met twee katten die de staartjes van de muizen mochten gaan afpakken. Wanneer je staart is afgepakt ga je de katten meehelpen. Nadat we dit een aantal keren hebben gedaan mocht iedereen bij elkaar het staartje afpakken! Zo moest je en je eigen staart verdedigen maar ook proberen zoveel mogelijk staartjes af te pakken. Bij het voetballen kon je scoren in de kleine goaltjes. De teams werden snel verdeeld en spelen maar! We zijn zolang mogelijk buiten gebleven tot het donker werd. Toen was het tijd om naar binnen te gaan hier werd nog getafelvoetbald, spelletjes gespeeld en getekend.

 

Dinsdag 20 december

Wat een weertje vandaag! Eenmaal bij Sportstuif kwam het met bakken uit de lucht. Onze geplande activiteiten voor buiten hebben we toch maar omgezet om iets leuks binnen te gaan doen. Er lagen nog heel wat pepernoten bij de sportieve BSO dus hebben we nog eens pepernotenbingo gedaan. Wanneer je bingo had mocht je een cadeautje uit de verjaardagsbox kiezen. We begonnen met één rijtje. Dit mocht horizontaal, verticaal of diagonaal. De wat oudere kinderen hielpen de jongere kinderen waar nodig, teamwork dus! Na één rijtje, gingen we naar twee rijtjes en als afsluiter natuurlijk de volle kaart. Toen de pepernotenbingo was afgelopen hebben de kinderen nog vrij gespeeld. Er werd aan de voetbaltafel gespeeld, met de loombandjes, getekend en nog van allerlei spelletjes gespeeld. De middag is weer voorbij gevlogen.

 

Woensdag 21 december

Na het ophalen van alle kinderen zijn we niet naar Sportstuif Asten gegaan maar naar Sportstuif Someren. Hier hebben we de hele middag doorgebracht. Wanneer iedereen er was hebben we onze boterhammen gepakt en hebben we met zijn allen geluncht. Na het lunchen was het tijd om vrij te spelen. Een grote groep ging tafelvoetballen, hierbij had ieder team een land gekozen en speelden ze een WK-wedstrijd! Ook de scheidsrechters waren aanwezig. Naast het tafelvoetballen werd er ook buiten gevoetbald. Na het vrij spelen stond de activiteit gepland. Vandaag hadden we een héérlijke activiteit namelijk: appelflappen bakken! De kinderen hebben alles zelf gedaan onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers. Dus eerst de appels klein snijden, dit in de bladerdeeg stoppen, de bladerdeeg goed dichtmaken en dan kunnen ze de oven in. We hebben ze ook lekker opgesmikkeld toen ze klaar waren. De middag hebben we afgesloten bij Sportstuif Asten.

 

Donderdag 22 december

Vandaag hebben we een jarige in ons midden! Dat betekend verjaardag vieren met iedereen. Na het fruit eten verzamelen we dan ook voor in de kantine waar iedereen op de grond mag gaan zitten behalve de jarige. De jarige mag op de grote kruk gaan zitten met de verjaardagshoed op. Naast de verjaardag hadden we ook nog een afscheid van een van de kinderen. Samen zaten ze vooraan op de krukken. Er werden wat vragen gesteld en we hebben luid gezongen! Na het zingen kreeg iedereen nog wat lekkers en was het tijd om naar buiten te gaan. Het spel werd gekozen door de jarige: slingertikkertje! We gebruikten het hele pannaveldje en alle pedagogisch medewerkers en stagiaires deden mee. Het was super leuk en we hebben het lang volgehouden. Na afloop mochten de kinderen vrij spelen. Er werden een hoop kerstkaartjes gemaakt. Ook bleven er nog wat kinderen buiten om lekker te voetballen.

 

Vrijdag 23 december

Laatste dag voor de kerstvakantie. We zijn weer eens op uitje geweest op de vrijdagmiddag. Eén school had studiedag dus deze kinderen waren al de hele dag bij Sportstuif. Dan is het ook lekker om er even op uit te gaan. Na de lunch zijn we dus weer in onze blauwe Sportstuifauto’s gestapt en gingen we richting Kidsplaza samen met Sportstuif Someren. Kidsplaza is een binnenspeeltuin voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Je kunt er klimmen, een ritje maken in de safari ride, springen op trampolines en nog veel meer. Na afloop zijn we weer terug naar Sportstuif gegaan en hebben we de middag afgesloten met vrij spelen. Weer een super week, wij kijken uit naar de toffe activiteiten die we gaan doen in de kerstvakantie!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches