Een plek waar de kinderen ook na school actief bezig worden gehouden door enthousiaste medewerkers met een sportieve achtergrond!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Slingertikkertje, kamelenrace en Ik hou van Holland! Week 6 – 2023

In onze wekelijkse blog, houden we jullie op de hoogte van alles wat er gebeurt bij Sportstuif Asten. Zo blikken we terug op afgelopen week en delen we de activiteiten die we hebben gedaan. De foto’s bij de blog geven een indruk van hoe het is bij Sportstuif Asten.

Neem eens een kijkje!

Maandag 6 februari

De nieuwe week is weer aangebroken. Het zonnetje straalt bij Sportstuif Asten, heerlijk! De kids van onze sportieve BSO zijn weer opgehaald. Eenmaal bij Sportstuif hebben we het fruit en de ranja klaargemaakt en is het tijd om even aan tafel te komen zitten. Wanneer alle kinderen het fruit op hebben mogen ze hun beker en de bordjes naar de bar brengen en verzamelen vooraan in de kantine. Dit is de plek waar we altijd de verjaardagen vieren. Vandaag hadden we namelijk weer een verjaardag van maar liefst twee kinderen! Er zijn leuke vragen gesteld en er is luidt gezongen. Hierna zijn we naar buiten gegaan. Hier stonden twee activiteiten op de planning namelijk: stand in de mand en slingertikkertje. De groep werd verdeeld in tweeën en op de helft van de tijd hebben we gewisseld van spel.

 

Dinsdag 7 februari

De kinderen in omgeving Asten, Ommel en Heusden zijn weer opgehaald. Eenmaal bij Sportstuif hebben ze eerst even lekker vrij kunnen spelen. Na het fruit eten en ranja drinken is iedereen weer naar buiten gegaan. Drie spellen stonden op de planning. Het eerste spel is boter, kaas en eieren. Dit is een soort estafette spel waarbij je in teams tegen elkaar strijd om als eerste drie op een rij te behalen! Het volgende spel heet de makers en de krakers. De makers zetten de pionnen rechtop en de krakers leggen de pionnen juist neer. Na een bepaalde tijd roept de pedagogisch medewerker “STOP!” en dan worden de staande pionnen geteld. Staan er meer dan dat er liggen, dan hebben de makers gewonnen, zo niet? Dan hebben de krakers gewonnen! Het laatste spel wordt ook weer in teams gespeeld. Namelijk kamelenrace, de kinderen gooien het pittenzakje in de band. Wanneer je raak gooit mag de kameel van jou team een pion vooruit worden gezet. De kameel die het eerste op het einde is heeft gewonnen. Na de spellen hebben de kinderen nog lekker binnen of buiten gespeeld.

 

Woensdag 8 februari

Op woensdag hebben we nog een wat kleiner clubje. Dit is ook altijd erg gezellig. Het zou natuurlijk ook leuk zijn als er wat meer kinderen op de woensdag erbij komen! We gaan eerst gezamenlijk lunchen en hierna zijn we meteen naar buiten gegaan. Muziekje aan, het zonnetje schijnt dus lekker buiten spelen! Ook vandaag hebben we weer een hoop spelletjes gedaan. We zijn begonnen met schipper mag ik overvaren? Toen we de kinderen vroegen of ze dit spelletje konden zeiden ze luidruchtig: “JA!”. Zo konden we dus super snel beginnen. De favoriete manieren van oversteken was toch wel het tijgeren en de flamingo. Bij het tijgeren kruip je dus zo laag mogelijk tegen de grond naar de overkant, de tikker moet dit natuurlijk ook doen. De flamingo is hinkelend en dan ervoor zorgen dat je knie goed gebogen blijft de hele oversteek. Na schipper mag ik overvaren hebben we nog fopbal, stand in de mand en voetbalpartijtje gedaan. Al met al lekker actief bezig geweest in de heerlijke buitenlucht, met het zonnetje!

 

Donderdag 9 februari

De blauwe auto’s zijn weer volgeladen met allemaal kinderen om te gaan vertrekken naar Sportstuif Asten. We zijn weer met veel kinderen vandaag. Eerst even wat eten en drinken dan is het tijd om vrij te spelen! Veel kinderen zijn al vast naar buiten gegaan om lekker te voetballen, schommelen en tikkertje te spelen. Ook binnen zijn er nog wat kinderen aan het kleuren en spelletjes aan het spelen. Dan is het tijd om naar buiten te gaan! Er werd op de fluit gefloten en dat betekend: verzamelen bij de pannakooi! Vandaag hadden we drie spellen in petto. Op het grote veld werd Sportstuif Memory estafette gedaan. Dit is Memory in twee teams met allemaal Sportstuif kaartjes. Op het pannaveldje werd supertikkertje en trefbal met lintjes gedaan. Iedere tien minuten hebben we gewisseld. Zo hebben we zeker een half uur actief bewogen! Hierna hebben we nog lekker vrij gespeeld.

 

Vrijdag 10 februari

Vandaag hadden de kinderen van basisschool De Ontdekking studiedag. Dat betekend dat de kinderen de hele dag naar Sportstuif mogen komen. Dit kan vanaf half acht in de ochtend. We zijn de ochtend rustig begonnen met wat spelletjes spelen en lekker te dansen op Gi-Ga-Groen en Crazy Frog! Hierna hebben we wat fruit gegeten en de jassen aangetrokken. Het was tijd om te vertrekken want… we gingen naar Kidsplaza! Hier hebben we geklommen tussen de elastieken en gesprongen op de trampolines! Natuurlijk hebben we ook alle glijbanen uitgetest! Na de super leuke ochtend was het toch weer tijd om terug naar Asten te gaan. De kinderen van andere scholen komen vanmiddag nog natuurlijk! Toen iedereen was opgehaald hebben we met zijn allen geluncht. In de middag hebben we nog Ik hou van Holland gespeeld!

Ik hou van Holland: Alle kinderen staan in een kring. In het midden wordt een hoepel aangezwengeld zodat hij blijft draaien. Vervolgens geven de kinderen zo snel mogelijk een bal door. Wanneer de hoepel plat op de grond ligt, is degene met de bal in de handen de afgooier. De tikker mag dan lopen met de bal. Iedereen mag wegrennen. Wordt je geraakt door de bal, kom je een lintje halen en ga je helpen als gewone tikker. Wie blijft er als langst over?

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches