Een super leuke opvang voor de kinderen. Niet alleen na school, maar ook voor studiedagen en vakanties. Wanneer er voor de kinderen een studiedag is, wordt er gekeken of er een leuk uitstapje georganiseerd kan worden. Er is op locatie, bij NWC, genoeg ruimte om sport en spel te kunnen organiseren.

Moniek Moniek
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sneeuwpret, Monkey Town en Superbal in Week 49 – 2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Maandag 4 december

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag paraat op de schoolpleinen om de kinderen op te vangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Onderweg naar Sportstuif krijgen we de meest fantastische verhalen te horen over wat de kinderen weer hebben gedaan in het weekend. Eenmaal aangekomen bij sportstuif bleek dat we bezoek hebben gehad van Rommel Piet! Wat een bende heeft hij gemaakt van onze mooie locatie: alle stoelen lagen overhoop, er lagen overal spelletjes en tekeningen. Tijdens het opruimen van de enorme ravage troffen enkele kinderen ook cadeautjes aan! Deze hebben we natuurlijk gezamenlijk uitgepakt, wat zijn we toch bofkonten! Na deze hectische start van de dag was het tijd voor het fruitmoment en daarna voor de activiteit van vandaag. We hebben eerst pepernoten gebakken, nog even in de sneeuw gespeeld en voor de rest vrij spel voor de kinderen! Wat hebben we toch een leuke, maar drukke dag gehad!

 

 

Dinsdag 5 december

Vandaag is het dan zover, pakjesavond! Voor de meeste kinderen is het een hele spannende dag vandaag want de Sint en zijn pieten gaan vandaag het hele land door om alle kindjes ontzettend leuke cadeautjes te brengen! Nadat onze pedagogische medewerkers de kinderen hadden opgehaald van de scholen, kwamen we weer tot de ontdekking dat ook de Sint bij ons is langsgekomen. Na het fruiteten hebben we daarom opnieuw cadeautjes uitgepakt en zijn we pepernoten gaan bakken. We hebben ervoor gekozen om geen spelactiviteit te organiseren: de meeste kinderen worden optijd opgehaald en zijn zenuwachtig over wat de avond gaat brengen! We hebben met zijn allen buiten even vrijgespeeld en hebben ook binnen nog de laatste tekeningen gemaakt voor Sint en pieten. Wat ging de dag snel voorbij!

 

 

Woensdag 6 december

Gisteravond was het pakjesavond, wat betekent dat vandaag veel scholen dicht zijn en Sportstuif vandaag open is van 7:30 tot 18:30 uur. Alle kinderen kunnen op een studiedag bij ons terecht tussen deze tijden en krijgen voldoende aanbod om de dag zonder verveling door te komen. Vaak organiseren we uitstapjes, bedenken we leuke activiteiten en ook binnen knutselen is optioneel. Zo ook vandaag, vandaag stond er een uitstapje op de planning! Zodra de kinderen binnen kwamen mochten ze allemaal iets voor hunzelf doen: zo werd er gekleid, geknutseld en getekend. Zodra we compleet waren hebben we onze jassen aangetrokken en zijn we de auto ingestapt naar onze activiteit: we zijn met zijn alle een dagje wezen spelen bij Monkey Town!! Monkey town is een binnenspeelparadijs waar er voor de kinderen van alles te beleven valt. Je kunt er klimmen, glijden, bouwen, voetballen en in de ballenbak spelen. De kinderen hebben hier heel de ochtend lekker kunnen spelen en we zijn rond lunchtijd weer terug gegaan naar Sportstuif. Hier hebben we gezamenlijk geluncht met de kinderen die wel naar school zijn geweest. In de middag hebben we het lekker rustig aan gedaan aangezien de meeste kinderen toch wel moe waren van het late opblijven op pakjesavond. We hebben lekker geknutseld, getekend en gespeeld met alle cadeaus die Sportstuif heeft gekregen van Sinterklaas en zijn pieten.

 

 

Donderdag 7 december

Vandaag stond er weer iets leuks op het programma. Nadat alle kinderen opgehaald waren van school en naar onze sportieve buitenschoolse opvang waren gebracht, was het tijd om gezamenlijk fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. We hebben eerst nog eventjes vrijgespeeld voordat de activiteiten zouden beginnen. De kinderen hadden vandaag de keuze uit twee spellen: mario trefbal en levend stratego. Het zijn twee diverse spellen, maar wel allebei én actief én voor zowel jong als oud! Bij de spellen worden de kinderen uitgedaagd. Bij mario trefbal wordt bijvoorbeeld de motorische ontwikkeling aangesproken, doordat de kinderen elkaar moeten afgooien! Levend stratego richt zich meer op het samen werken en samen de vlag veroveren. Wat hebben we toch weer een leuke, actieve middag gehad met z’n allen!

 

 

Vrijdag 8 december

Het is alweer de laatste dag van de week, de vrijdag is ingegaan! Vanaf half 1 werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen met gezellig samen onze boterhammen op te eten en te kletsen over wat we allemaal zouden gaan doen in het weekend. We hebben lekker gespeeld tot het tijd was om de oudere kinderen op te halen. Zodra de oudere kinderen er ook waren, hebben we lekker wat fruit gegeten met een bekertje suikervrije limonade erbij. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten gingen we aan de slag met de activiteit van vandaag: Superbal! Bij superbal speelt iedereen tegen elkaar en is het doel om iedereen af te gooien. Zodra je af gegooid bent, moet je aan de zijkant staan. Wanneer degene die jou heeft afgegooid, zelf af is mag je weer meedoen! Wat een leuke manier om deze week af te sluiten!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches