Hele prettige buitenschoolse opvang. Mijn kinderen vinden het er heel fijn. Ze kunnen lekker buitenspelen en hebben er alle ruimte zowel om zich letterlijk fysiek uit te leven na een dag school als om te doen wat ze leuk vinden.

Goed contact met de pedagogisch medewerkers.

Erg leuk is dat ik tijdens mijn werk regelmatig een foto krijg via Whatsapp van wat de kinderen aan het doen zijn.

Saskia Saskia
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spelenkermis, water superbal en kwartet! Week 28 - 2023

De laatste schoolweek voor de zomervakantie is aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Benieuwd naar wat we deze week allemaal voor leuks hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Maandag 10 juli

De laatste schoolweek voor de vakantie is van start gegaan, wat ging het jaar toch weer snel voorbij. Het was vandaag een warme en benauwde dag. Bij binnenkomst bij Sportstuif hebben we de kinderen ingesmeerd met zonnebrand en konden de kinderen even lekker wat drinken. Na het fruit moment hebben we de groep verdeeld op leeftijd zodat iedereen op eigen niveau kon bewegen. Voor de oudere kinderen stond slagbal op de planning en voor de jongere kinderen speelden we verschillende tikvormen en kwartet. Bij slagbal mochten de kinderen kiezen om het slaghout of het tennisracket te gebruiken. Ze moesten de bal zo ver mogelijk in het veld slaan, vervolgens moesten ze punten gaan verdienen. Hoe meer hoepels je had gerend hoe meer punten je kreeg. Het doel van de veldpartij was om de bal zo snel mogelijk bij de brander te krijgen. De brander moest de bal in de hoepel branden en stop roepen. Op dat moment moest de loper stoppen met rennen. De kinderen waren mega enthousiast, we hebben dan ook verschillende potjes gespeeld!

 

Dinsdag 11 juli

Ook vandaag was het weer een warme dag. Nadat iedereen was opgehaald, we wat hebben gegeten en gedronken was het tijd voor de activiteit. Vandaag stond Water Superbal, Hoepeldans en het Geluksspel op de planning. De kinderen mochten vandaag kiezen of ze een spel met of zonder water gingen spelen. 

Superbal: Er zijn meerdere ballen of sponzen in het spel, de kinderen staan verdeeld over het veld en de spelregels zijn als volgt: iedereen mag de bal /spons pakken en elkaar proberen af te gooien. Je mag niet lopen met de bal/spons. Word je geraakt, dan moet je uit het veld. Je moet daarbij goed onthouden wie je heeft afgegooid, want zodra degene zelf wordt afgegooid, mag jij weer meedoen. Het hoofd telt niet mee en als je een vangbal maakt, dan is degene die gooit af.

 

Woensdag 12 juli

Het is alweer woensdag, wat gaat de week toch snel! Nadat alle kinderen waren opgehaald hebben we eerst samen onze lekkere boterhammetjes opgegeten. De vakanties werden besproken en iedereen heeft er super veel zin in, gelukkig maar! Vandaag stond alweer de laatste woensdagmiddag activiteit voor de vakantie op de planning, namelijk de spelenkermis! Tijdens de spelenkermis zijn kinderen uit heel gemeente Asten welkom en niet alleen de kinderen van Sportstuif. Wij speelden hier boter, kaas en eieren, hoepeldans en het geluksspel! Wat was het weer een actieve middag met veel kinderen. 

 

Donderdag 13 juli

De donderdag is alweer aangebroken. Nog 1 nachtje slapen en dan begint toch eindelijk de welverdiende zomervakantie. Toen we de kinderen gingen ophalen op school begon het ontzettend hard en veel te regenen! Gelukkig werd het droog toen we het fruit en de ranja ophadden zodat we lekker naar buiten konden. Vandaag hadden wij een vrije middag bij Sportstuif Asten NWC. Ongeveer de helft van de kinderen gingen direct naar buiten om lekker de hele middag te voetballen. Sommige kinderen gingen spelletjes spelen, knutselen, bouwen met kapla of lekker een boekje lezen. Wat een fijne en relaxte middag was het weer. 

 

Vrijdag 14 juli

De laatste dag van de week is alweer aangebroken en de kinderen hebben zomervakantie! Sommige kinderen hadden vandaag een studiedag en andere waren vandaag eerder klaar met school. Met de studiedag zijn wij gezellig naar Zoo Veldhoven geweest. Van kamelen, zebras tot aan vele vogeltjes, wat een leuke ochtend. Vervolgens was het tijd om de andere kinderen van school te halen. Tijdens de lunch werd er druk verteld over de vakantieplannen. De één gaat een dagje weg, de andere gaat op vakantie en de ander komt in de vakantie naar Sportstuif. Want ook bij Sportstuif hebben we een leuke vakantieplanning op het programma! De zomervakantie kan beginnen! Wij wensen iedereen een leuke, warme en gezellige vakantie!



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches