Goede BSO met zeer betrokken medewerkers die elke week zorgen voor leuke sport en spel aanbod.

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spikebal, Wie ben ik tikkertje en levend stratego! Week 27 - 2023

Een nieuwe zonnige week is weer aangebroken bij sportstuif. Wil jij weten wat wij deze week allemaal gedaan hebben met het mooie weer? Lees dan snel verder! 

Maandag 3 juli

Net als iedere andere schoolweek stonden wij vandaag weer op de schoolpleinen paraat om de kinderen op te halen. Wij halen de kinderen op met onze felle lichtblauwe auto's. Heb jij ze wel eens zien rijden? Na het ophalen van kinderen was er even tijd om gezellig bij te kletsen tijdens het dagelijkse fruit moment. Tijdens het fruit eten spreken we gezellig het weekend door en wordt er vol enthousiasme verteld over de schooldag. Als we eenmaal het fruit op hebben is het tijd om naar buiten te gaan en te beginnen met de activiteit. Vandaag zijn wij met een gezamelijk spel begonnen, namelijk Chinese muur. Na een aantal fanatieke potjes was het tijd om de groep in tweeen te splitsen voor Superbal en Unihockey. 

 

Dinsdag 4 juli

Ook vandaag stonden er weer twee super toffe activiteiten klaar voor de kinderen. Eén spel voor de oudere kinderen, namelijk Spikebal en een spel voor de jongeren kinderen, namelijk Sportstuif Memorie. 

Spikebal: Dit is een spel waarbij de bal op een soort trampoline (spike) gegooid en de volgende spelers dienen deze bal te vangen. Alle kinderen waren verdeeld in tweetallen. Lukt het niet om de bal te vangen? Dan ben je af en wacht je tot de tweede ronde! De twee teams die als laatste overblijven spelen tot dat een team 2 punten heeft gewonnen.  Een spel waarbij de oudere kinderen flink uitgedaagd worden! 

 

Woensdag 5 juli

We zijn de middag gestart met gezamenlijk lunchen. Iedereen neemt zijn eigen lunchpakketje mee naar Sportstuif. Na de lunch hebben de kinderen even de tijd om vrij te spelen, totdat de woensdagmiddagactiviteit is aangebroken! Dit is georganiseerd door Leef! Asten. Wat betekend dat kinderen die niet bij Sportstuif komen zich hier ook voor mogen aanmelden! We hebben levend stratego gedaan, met dierenkaartjes. Zo is het ook voor de jongere kinderen duidelijk! Er werden twee teams gemaakt en ze mochten beide in hun eigen gebied de vlag verstoppen. Wanneer er werd afgeteld konden de teams starten. Na de eerste ronde hebben we eventjes een pauze gedaan waar iedereen wat ranja kon drinken. Hierna was het weer tijd voor de tweede ronde. De middag vloog voorbij zo!

 

Donderdag 6 juli

De kinderen zijn weer opgehaald van school, het fruit is gesneden, de ranja staat koud en iedereen heeft er weer super veel zin in! Het is vandaag al weer donderdag en het weekend staat alweer om de hoek. Ook vandaag stonden er weer toffe activiteiten op het programma. Het eerste spel van vandaag is Wie ben ik tikkertje. Er worden 5 tikkers uitgekozen, ben je getikt dan ga je met je ogen dicht in het veld staan. Je kan vrijgemaakt worden als een speler je aantikt en zegt ''tik tik tik, wie ben ik?'' Raad je wie dit is, dan mag je weer meedoen, heb je het fout dan moet je wachten op een nieuwe speler. Wat een super leuk spel om alle namen van de kinderen te leren! Vervolgens was het tijd voor kwartet en pionnenroof. 

 

Vrijdag 7 juli

Het is alweer vrijdag, wat gaan de weken toch snel. Over een weekje is het al weer zomervakantie. Je merkt aan alle kinderen dat ze er onwijs veel zin in hebben. Na de lunch hebben we lekker vrij gespeeld. Sommige kinderen zochten binnen de verkoeling op en sommige kinderen gingen toch even naar buiten. Na het vrij spelen zijn we richting de auto's gelopen. Want we gaan weer eens ergens naartoe! Eerst nog de laatste kinderen ophalen en dan rijden we richting het centrum van Asten. Dit weekend stond namelijk de kermis voor de deur! Helaas ging de kermis pas om zeven uur open, maar we hebben al een kijkje kunnen nemen op de kermis! We hebben een ronde gelopen tussen de atracties door en zijn toen op het einde uitgekomen bij ijssalon Bacio hier hebben we allemaal een heerlijk ijsje gegeten. Hierna was het tijd om terug te gaan naar Sportstuif. Door het warme weer zijn we lekker binnen gebleven en hebben we nog een film gekeken. Hiermee hebben we de dag afgesloten.

Bij Sportstuif zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen en daarnaast gaan we vaker op uitstapje! Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar asten@sportstuif.nl

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches