Een Sportieve BSO waar veel bewegingsvrijheid is voor ieder kind. Veel aanbod van sport en spel.

Luc Luc
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spikeball, kamertje verhuren en het huis van Sinterklaas! Week 46 – 2022

Deze week hebben we niet alleen sport- en beweegspelletjes gedaan. We hebben ook geknutseld en we hebben een uitstapje gehad! Deze mogelijkheden zijn er namelijk ook bij Sportstuif.

Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan met ons mee!

Maandag 14 november

Weer een weekje dichter bij vijf december. Dus ook bij Sportstuif Asten betekend dat we meer Sinterklaas activiteiten gaan doen. Zo ook deze week! Vandaag mochten de kinderen kiezen wat ze wilde gaan doen. Binnen werd een piet geknutseld en buiten werd voetbalgolf gedaan. Bij het piet knutselen konden de kinderen creatief aan de gang gaan. Dit werd gedaan met twee stukken karton en wol. Hiervan konden de kinderen een pluizenbal maken die ze daarna weer konden aankleden als piet. Dus door er oogjes op te maken een mutsje maken en voeten eronder te doen. Helaas zijn we daar vandaag nog niet aan toe gekomen maar dat kan de volgende keer gedaan worden! Bij voetbalgolf wordt een parcours gemaakt met verschillende holes. Dit kan gedaan worden met een emmer, hoepel of twee pionnen. De kinderen gaan dit parcours in twee- of drietallen afleggen. Het gaat om techniek, snelheid en punten! In hoeveel schoten ben je bij een hole? Dit wordt bijgehouden.

 

Dinsdag 15 november

Ook vandaag mochten de kinderen van de sportieve bso creatief aan de slag. Dit kon meteen toen ze aankwamen bij Sportstuif Asten en nog na de sport- en spelactiviteiten. Zo kon vandaag iedereen meedoen met Sportstuif memory estafette en chinees voetbal. Bij de memory estafette mochten teams het tegen elkaar opnemen. Er waren allemaal verschillende kaartjes op het veld gelegd met foto’s van Sportstuif erop. Je mocht hier om beurten naartoe rennen, twee kaartjes omdraaien en wanneer dit een match is neem je de kaartjes mee anders niet.

Chinees voetbal: De deelnemers staan in een kring, gezicht naar binnen, benen gespreid, zodat je de voeten van de personen naast je raakt. Met je vuisten klop je de bal verder, binnen de kring. Als de bal door iemands benen gaat, niet door toedoen van een buur, dan mag die maar met één hand verder spelen. De volgende keer dat de bal tussen z'n benen doorgaat moet hij zich omkeren en mag hij weer met twee handen spelen. De keer daarop speelt hij omgedraaid met één hand en de vierde keer vliegt hij uit de kring.

 

Woensdag 16 november

Vandaag hebben we iets super leuks op de planning staan, een uitstapje! Nadat de kinderen van school zijn gehaald hebben we snel snel geluncht bij Sportstuif Asten. We moesten namelijk om twee uur in Weert zijn. Wanneer de lunch op was ging iedereen zijn of haar jas pakken en snel naar de blauwe Sportstuif auto’s. Eventjes gereden en toen kwamen we aan bij.. Het huis van Sinterklaas! Eenmaal daar was Sportstuif Someren er ook. Dus we hebben samen het huis van Sinterklaas doorlopen. Er werd uitleg gegeven en iedereen kreeg een hoedje van het huis van Sinterklaas. Er waren veel verschillende kamers eentje was bij de stoomboot, eentje in een klaslokaal, eentje in een sportzaal en nog veel meer! Ook mochten de kinderen helpen met cadeautjes inpakken en pepernoten bakken. Bij de laatste kamer was Sinterklaas aanwezig. Hier hebben de kinderen aan tafel mogen zitten bij Sinterklaas en met hem kunnen kletsen. Al met al een super geslaagde middag!

 

Donderdag 17 november

We zijn weer begonnen met gezamenlijk fruit eten en wat drinken. Na afloop mochten de kinderen nog eventjes vrij spelen. Dit kon binnen door spelletjes te spelen of met de kapla, maar ook buiten kon gespeeld worden. Daarnaast konden de kinderen vandaag weer een piet knutselen. De pedagogisch medewerkers gingen buiten de spellen voor vandaag klaarzetten. Vandaag hadden we maar liefst drie activiteiten. Alle drie werden op het pannaveld gedaan. Aan de ene kant werd een toernooi gehouden met Spikeball. Dit is een spel waarbij de bal op een soort trampoline (spike) gegooid en de volgende spelers dienen deze bal te vangen. Alle kinderen waren verdeeld in tweetallen. Wie zal het toernooitje gewonnen hebben? In het midden van het veld werd steen/papier/schaar estafette gehouden. Hierbij worden twee rijen gemaakt aan de uiteindes van de hoepels. Aan beide kanten mag een speler starten door met beide benen in de hoepels te springen. Eenmaal tegenover elkaar wordt er steen/papier/schaar gespeeld, win je? Dan mag je doorspringen. Verlies je? Dan mag je weer achteraan in de rij aansluiten. Aan de andere kant van het veld werd kamelenrace gedaan. Twee teams nemen het tegen elkaar op in een kamelenrace. Je probeert te mikken in de autoband met een balletje. Heb je gescoord? Dan mag je, je kameel een pion vooruit zetten.

 

Vrijdag 18 november

Alweer de laatste dag van de week. Ook vandaag gingen de kinderen weer creatief aan de slag met het piet knutselen. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Voor vandaag staat kamertje verhuren op de planning.

Kamertje verhuren: Er worden twee teams gemaakt. Er wordt gestart in een rij achter de pion. Ieder team krijgt één stuk stoepkrijt (twee verschillende kleuren). Per keer mag er één kind rennen. Hij rent naar het vierkant met pionnen en mag één streep zetten tussen twee pionnen (geen schuine streep). Vervolgens rent hij terug en geeft het stuk stoepkrijt door aan de volgende. Het doel is om een “hokje” te maken.  Wanneer er een hokje ontstaat van 4 strepen (kleur maakt niet uit) mag degene die het hok heeft gesloten een kruis in het hok zetten. Welk team maakt de meeste hokjes dicht?

Na het spel begon het hard te regenen en hebben we binnen nog een stef-stuntpiloot toernooi gehouden. Dit was een idee van onze nieuwe stagiaire Dion! Wie zal er gewonnen hebben? Lezen jullie volgende week weer met ons mee? Fijn weekend en tot volgende week!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches