Sportief bezig zijn is een fijne uitlaatklep na school. De (mannelijke) begeleiding is uniek in de bso wereld waar vrouwen meestal in de meerderheid zijn. Een bso waar je wordt gezien én gehoord, waar je jezelf kan en mag zijn.

Christa Christa
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportdag, bowlen en zeepjes maken! Week 43 - 2022

Sportdag, bowlen en zeepjes maken! Week 43 - 2022

Herfstvakantie bij Sportstuif Asten! Deze week hebben we veel verschillende dingen gedaan. We zijn een paar keer buiten de poorten van Sportstuif gegaan voor super toffe activiteiten. Ook hebben we een herfstbingo gedaan en zijn we druk bezig geweest met het maken van zeepjes.

Ook nieuwsgierig naar wat we hebben gedaan? Lees de blog!

Maandag 24 oktober

De eerste dag van de herfstvakantie. Deze dag zijn we sportief aan de slag gegaan. Er was namelijk een sportdag georganiseerd bij Sportstuif Asten met verschillende vestigingen van Sportstuif. We zijn gestart met een warming-up. Hier hebben we met zijn allen het gi-ga-groen dansje gedanst. Daarna werden de groepen verdeeld. Iedere groep mocht bij een spel beginnen. We hadden maar liefst acht spellen. Zo werd op het pannaveld knotshockey gedaan. We hadden een opblaasbare stormbaan opstaan. Er werd een skippybal race gehouden. De kinderen mochten met de archery tag aan de slag. In het midden van het grote veld werd het kat- en muisspel gedaan of supermantrefbal dit mocht iedere groep zelf kiezen wat ze wilden doen. Dit gold ook voor levend twister en XL vier op een rij. Als zevende spel hadden we bowlen en T-rex funny bal dit werd gedaan met flessen water als kegels. Tot slot het levelspel. Dit houdt in dat de gehele groep allemaal opdrachten gaat uitvoeren. Een aantal voorbeelden zijn: zorg ervoor dat er vijf kinderen niet op de grond zijn, maak een foto waarbij iedereen in de lucht springt en maak met de hele groep een piramide van minimaal drie lagen. Een drukke maar zeer zeker een geslaagde dag!

 

Dinsdag 25 oktober

We zijn de dag gestart met boterhammen smeren voor tijdens de lunch. Een goede voorbereiding is het halve werk! De kinderen zijn gestart met vrij spelen. Zo werd er buiten gevoetbald maar ook binnen werd er druk getekend en gespeld. Na het fruit eten werd er geknutseld in een herfstthema. De kinderen mochten namelijk buiten blaadjes gaan verzamelen die als stekels werden opgeplakt op het blaadje van de egel! Na de lunch was het tijd om naar de gymzaal te gaan. Hier hebben we tien tellen in de rimboe gedaan. Dit is een soort verstoppertje. Als afsluiter hebben we nog wat potjes superbal gespeeld. Met een voldaan gevoel zijn we teruggegaan naar de Sportieve BSO in Asten om nog lekker vrij te spelen als afsluiter!

 

Woensdag 26 oktober

Op woensdag kwam Sportstuif Someren weer op bezoek. Het zonnetje scheen dus we zijn meteen naar buiten gegaan. Eerst vrij spelen en daarna was het tijd voor de herfstbingo. In drie groepjes gingen de kinderen met hun pm’er op zoek naar de afbeeldingen die op hun blaadje stonden. Dit zochten ze in de natuur binnen het terrein van Sportstuif Asten. Hierbij gingen ze bijvoorbeeld opzoek naar een dennenappel, een roodborstje en paddenstoelen! Zullen alle groepjes alle afbeeldingen gevonden hebben? Na de lunch was het tijd voor de Leef Asten activiteit. Hier mochten kinderen uit de omgeving zich voor aanmelden. We hadden vier verschillende spellen namelijk: trefbal, tikspel met lintjes, touwtrekken en de vloer is lava! Telkens mochten twee verschillende teams het tegen elkaar opnemen. Bij het touwtrekken hebben de kinderen, de pedagogisch medewerkers een poepie laten ruiken! We hadden het namelijk opgenomen tegen elkaar maar de kinderen waren toch te sterk!

 

Donderdag 27 oktober

Donderdags zijn we naar het Prinsenmeer gegaan samen met Sportstuif Someren. Hier werden de kinderen verdeeld in twee groepen. De ene groep ging spelen bij de binnenspeeltuin en de andere groep ging bowlen. Na enige tijd werd dit gewisseld. Bij de binnenspeeltuin waren glijbanen, ballenbakken, tunnels waar je doorheen kon klimmen en nog veel meer. Ook op de bowlingbaan was een super sfeer! Een bijzonder uitje wat de kinderen bij de sportieve BSO nog niet hadden gedaan. Wie heeft er een strike gemaakt of een spare? Uiteindelijk maakt dat niks uit, het was een super geslaagde middag!

 

Vrijdag 28 oktober

De laatste dag van de herfstvakantie is alweer aangebroken. Ook deze dag hadden we weer super weer dus zijn we ’s morgens meteen met z’n allen naar buiten gegaan. Eerst eventjes vrij spelen en toen was het tijd voor de activiteit. Er werden twee teams gemaakt waarvan ieder team een vlag kreeg. Deze vlag werd verstopt op het terrein. Wanneer de teams dit hadden gedaan was het tijd voor de staredown! Hierna konden de teams de andere vlag gaan zoeken. Maar wanneer je deze vlag te pakken hebt dien je deze terug te brengen naar de thuisbasis, zonder getikt te worden. Dit spelletje heet vlagveroveren. Na het vlagveroveren was het tijd voor politie en boefje. Ook dit werd met dezelfde teams gedaan. In de middag kwamen er drie dames op bezoek. Het was tijd om zeepjes te gaan maken. De groep werd verdeeld over drie onderdelen. Bij het eerste onderdeel werden de zeepjes gesmolten in de pannetjes. Als tweede werden er zeepkettingen gemaakt. Tot slot werd er nog een bakje geknutseld waar de kinderen de zeepjes in mochten doen. De kinderen waren erg gefocust bezig. Al met al weer een super week!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches