Een plek waar de kinderen ook na school actief bezig worden gehouden door enthousiaste medewerkers met een sportieve achtergrond!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Steen-papier-schaar estafette, de menselijke knoop en voetbal! Week 36 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Benieuwd naar wat voor activiteiten we deze week allemaal hebben gedaan? Lees dan de blog!

Maandag 5 september

Weer een nieuwe week en niet zomaar een week. De eerste schoolweek voor de kinderen na de zomervakantie. We zijn begonnen met het fruit eten en daarna lagen er hoepels klaar op het veld. Het was namelijk tijd voor steen-papier-schaar estafette! De kinderen van de sportieve bso werden verdeeld in twee teams. Telkens mochten twee spelers zo snel mogelijk met twee voeten in de hoepels springen en zodra ze bij elkaar waren het tegen elkaar opnemen met een potje steen-papier-schaar! Na de estafette hebben de kinderen nog gevoetbald en vrij gespeeld.

Dinsdag 6 september

Het zonnetje scheen en het was erg warm, dus hebben we een plekje in de schaduw opgezocht. Hier hebben we de kinderen van Sportstuif Asten verdeeld in drie groepen. In deze groepen hebben we twee verschillende spellen gedaan namelijk de menselijke knoop, een samenwerkingsspel, en fopbal. De kinderen hebben erg goed meegedaan en na afloop van de spellen nog lekker gespeeld!

Menselijke knoop. Iedereen staat in de cirkel, steekt de rechterhand uit en grijpt willekeurig een hand vast (niet die van de buurman/-vrouw). Hetzelfde gebeurt nu met de linkerhand. Nu begint de samenwerkingsopdracht pas: we proberen samen een cirkel te vormen, hand in hand. We laten elkaar niet los. Kan iemand buiten de kring een goede kring maken?

En om niet te vergeten hadden we een jarige in ons midden! De kinderen van de bso hadden goed gezongen.

Woensdag 7 september

Nadat we gezamenlijk hebben geluncht hebben de kinderen van de sportieve bso eerst vrij gespeeld en spelletjes gedaan. Toen was het tijd voor de activiteit. Balverstoppertje! De bal wordt verstopt op het terrein en iedereen mag gaan zoeken. Alle kinderen hebben mee gezocht, ze waren fanatiek! Na afloop van balverstoppertje hebben de kinderen nog heerlijke appelflappen gebakken. Ze smaakten goed! 

Donderdag 8 september

Nadat we alle kinderen hadden opgehaald hebben we eerst samen fruit gegeten. Toen hebben we maar liefst twee verjaardagen gevierd! Daarna stonden er twee activiteiten op de planning. Aan de ene kant werd slingertikkertje gespeeld en aan de andere kant superbal. De kinderen van de bso mochten kiezen bij welk spel ze mee deden. Iedereen kon zijn/haar energie kwijt op het veld. De kinderen renden erop los. Op het einde kwam er een wat donkere wolk, toen het toch wat hard begon te regenen zijn we naar binnen gegaan en hebben we de middag afgesloten met wat spelletjes.

Vrijdag 9 september

Vrijdag, de laatste dag van de week is al weer aangebroken. Deze middag kwamen de kinderen van Sportstuif Someren op bezoek. Na het fruit eten zijn we gezamenlijk naar buiten gegaan. Hier hebben we gevoetbald en tikspelen gedaan. Bij het voetballen werd er geoefend met op goal schieten. Bij tikspelen hebben we eerst dierentikkertje gedaan en daarna vies-lekkerland! Ook vandaag viel er aan het einde van de middag regen en hebben we de week afgesloten door binnen spelletjes te spelen en te kleuren.



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches