Een geweldige plek waar de kinderen zich na school kunnen uitleven door middel van sport en spel!

 

Rachelle Rachelle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Stormbaan, badzout maken en voetbaldoek verven! Week 44 - 2022

Deze week is anders dan anders. Het is namelijk Jubileumweek! Sportstuif Asten bestaat deze week twaalf jaar. Dit werd iedere dag gevierd met wafels versieren en super activiteiten zoals de stormbaan!

Lees je met ons mee?

Maandag 31 oktober

We zijn de week begonnen met een studiedag. Dit betekend bij Sportstuif Asten: tijd voor een uitje! Deze keer zijn we naar de dierentuin geweest, Veldhoven ZOO. Deze dierentuin staat ook wel bekend als het papegaaienpark. Naast de vele dieren die we hebben gezien is er ook flink gespeeld in de verschillende speeltuinen. In de middag was het weer tijd om terug te gaan naar Sportstuif. Wanneer alle kinderen opgehaald zijn was het tijd om buiten aan tafel te gaan zitten. We hebben namelijk iets te vieren, de jubileumweek! Sportstuif Asten bestaat alweer twaalf jaar. Dit hebben we gevierd door cake te versieren met slagroom en hagelslag mmm… Hierna was het tijd om de stormbaan te betreden of te gaan verven op het zelfontworpen voetbaldoek.

 

Dinsdag 1 november

Op de tweede dag van de week zijn de pedagogisch medewerkers de kinderen op gaan halen met de blauwe Sportstuif auto’s, zoals gewoonlijk. Eenmaal terug bij de sportieve BSO was het weer tijd om de jubileumweek te vieren. Ook vandaag werd er cake versierd met slagroom en hagelslag. Nadat de cake was opgegeten, was het tijd voor de activiteiten. Voor vandaag stond op de planning: voetbaldoek verven, badzout maken en de stormbaan. De kinderen mochten zelf kiezen wat ze graag wilden gaan doen. Door de drie totaal verschillende activiteiten was er voor ieder wat wils! Weer een geslaagde middag!

Woensdag 2 november

Woensdag zijn we begonnen met samen lunchen. Dit werd ook samen met Sportstuif Someren gedaan. In de middag was het weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. Hier mochten kinderen buiten de BSO zich ook voor aanmelden! Er waren spellen georganiseerd zoals: voetgolf, boter kaas en eieren, pacman tikkertje, voetbal en het proberen zo ver mogelijk te slaan met een tennisracket. Deze middag sloot Sportstuif Helmond Brandevoort ook aan. Na deze activiteit was het tijd om de jubileumweek te vieren met de kids van Sportstuif Asten. Ook voor hun was het tijd om wafels te versieren en lekker op te eten!

 

Donderdag 3 november

Het weer zat vandaag niet mee maar dat mocht de pret niet drukken! Eerst hebben we de jubileumweek gevierd en daarna was het tijd voor de activiteiten. Door het regenachtige weer was er buiten geen stormbaan maar er werd buiten superbal gespeeld. Binnen hadden we maar liefst drie verschillende activiteiten. De kinderen van de sportieve BSO werden verdeeld over de drie activiteiten. Aan de ene tafel werd het voetbaldoek geverfd. Hier mochten de kinderen zelf aan de slag gaan op het voetbaldoek! Aan de middelste tafel waren de kinderen druk bezig met het maken van badzout. Hier mochten ze een geur en kleur aan toevoegen. Ook werd dit badzout goed bewaard in een flacon. Aan de achterste tafels werd er slijm gemaakt! Dit was wel een beetje een kliederboel. Maar eigenlijk maakt dat het weer super leuk.

Vrijdag 4 november

De laatste dag van de jubileumweek alweer. Ook vandaag hebben we het weer gevierd met de kinderen. Na de lunch zijn we gezamenlijk badzout gaan maken. Dit mochten de kinderen natuurlijk mee naar huis nemen om een keer te gaan proberen. Na het badzout maken waren ook de andere kinderen, die pas in de middag uit waren van school, gearriveerd. Toen was het tijd om de wafels te versieren en lekker op te eten. We hebben de middag afgesloten op het grote veld. Hier stond namelijk de stormbaan klaar. De week is voorbij gevlogen, tot de volgende!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches