Leuke naschoolse opvang waarbij beweging in de buitenlucht goed gestimuleerd wordt! De kinderen hebben het naar hun zin, de activiteiten zijn leuk, net als de begeleiding en er is in ieder geval genoeg ruimte om de meest uiteenlopende dingen te doen en energie vrij te uiten. Chapeau!

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Superbal, de vloer is LAVA en chaosdoelenbal in week 2 - 2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten en uitstapjes. Benieuwd naar hoe de week er voor ons uit zag? Lees dan snel verder.

 

Maandag 8 januari

De vakantie is voorbij en de normale school- en werkweek is voor iedereen weer begonnen. Bij aankomst bij Sportstuif gingen we natuurlijk weer eerst lekker fruit en groenten eten: appel, mandarijn, paprika, banaan en komkommer. Ook kletsten we over wat we in de kerstvakantie allemaal hadden gedaan: skiën, schaatsen, logeerpartijtjes, lekker eten, naar het vuurwerk kijken en sommige kinderen zelfs zelf afgestoken! De leukste dingen kwamen voorbij!

Toen was het tijd voor de activiteiten; het is behoorlijk koud, maar toch gaan we even naar buiten, want we zijn immers een sport BSO! Buiten hebben we de jarige job een spel laten kiezen: er werd gekozen voor de chinese muur en voor het geluksspel. Beide zijn actieve spellen, waardoor de kinderen niet door hadden hoe koud het was! Ze waren erg fanatiek. Na de activiteit wilden er nog een aantal bikkels buiten blijven spelen, maar zijn de meeste kinderen weer naar binnen gegaan om op te warmen met wat leuke spelletjes. De kinderen werden alweer snel opgehaald. Wat een leuke eerste BSO-dag nar de kerstvakantie!

 

 

Dinsdag 9 januari

Vandaag stonden de pedagogische medewerkers weer optijd op de schoolpleinen om de kinderen op te halen. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif Asten NWC hebben we gezamenlijk wat lekker fruit gegeten. Na het fruit was het dan ook weer tijd voor de activiteit! Ook vandaag was het wederom een hele koude dag, maar dat heeft ons toch niet laten tegenhouden met onze geplande activiteiten! Na het aandoen van onze jassen, handschoenen en mutsen, zijn we dan ook snel naar buiten gegaan. Vandaag staan namelijk poort estafette en superbal op de planning. Bij de poort estafette is het de bedoeling dat de bal zo snel mogelijk word door gegeven door de benen door. Bij superbal staan alle kinderen in het veld en mag iedereen de bal pakken en elkaar afgooien. Je mag niet lopen met de bal. Je hoofd telt niet. Wordt je geraakt, dan moet je uit het veld én heel goed onthouden wie je heeft afgegooid. Gaat die namelijk af, dan mag je weer meedoen! Beide zijn leuke spellen voor jong en oud en zolang we maar lekker blijven bewegen en rennen, krijgen we het vanzelf wel warm! Na de spellen zijn we weer snel naar binnen gegaan om lekker op te warmen en kregen de kinderen nog een koekje voor ze werden opgehaald door hun ouders.

 

 

Woensdag 10 januari

Vandaag stonden de pedagogische medewerkers weer op de schoolpleinen om de kinderen op te halen. Zodra alle kinderen waren opgehaald, hebben we gezamenlijk geluncht. Na de lunch mochten de kinderen even vrij spelen en daarna was het tijd voor de activiteit! Omdat het vandaag wat rustiger was, zijn we naar de gymzaal gegaan waar de woensdagmiddagactiviteit van Leef Asten werd gehouden, namelijk De vloer is LAVA! Omdat het bij ons op de BSO rustig was, konden we hier mooi bij aansluiten! Bij het spel “de vloer is lava” mogen kinderen de grond NIET raken. Er liggen allemaal obstakels op de grond, waarover de kinderen kunnen klimmen en rennen. Zodra de kinderen de grond raken óf worden getikt door één van de tikkers is hij/zij af. De kinderen vonden de activiteit super leuk! Het is een bekend spel, maar wordt niet veel gedaan op de BSO. De kinderen kunnen lekker hun energie kwijt en het is een feestje om naar te kijken. Na de activiteit zijn we terug gegaan naar onze locatie en hebben we meteen wat fruit gegeten en wat suikervrije limonade gedronken. Daarna mochten de kinderen nog vrij spelen: een deel van de kinderen zijn wederom lekker buiten gaan spelen, waarbij er een aantal toch liever binnen spelletjes bleven doen! De dag is voorbij gevlogen.  

 

 

Donderdag 11 januari

Donderdag is onze drukste dag, dus er waren weer veel kinderen. Dat betekent dat we ook grote groepen hebben voor de activiteiten! Natuurlijk begon de dag eerst met het ophalen van de kinderen, eenmaal compleet hebben we gezamenlijk wat groente en fruit gegeten en was het daarna alweer tijd voor de activiteiten van de dag! We zijn met z’n allen naar buiten gegaan waarbij de kinderen tussen twee activiteiten mochten kiezen, namelijk tussen verschillende tikspelletjes of verschillende voetbalspelletjes. De groep was mooi gesplitst in tweeën, waardoor we snel zijn gestart met de activiteiten! Tijdens deze koude dagen, proberen we altijd toch lekker naar buiten te gaan en kiezen we voor lekker actieve spellen. Hierdoor krijgen de kinderen het toch warm en kunnen ze ook hun energie kwijt na hun lange schooldag. De kinderen waren dan ook erg fanatiek en erg enthousiast. Nadat de zon al iets ging zakken, zijn we snel naar binnen gegaan en hebben we een koekje gegeten. Vervolgens mochten de kinderen nog vrij spelen voordat zij werden opgehaald. Het was een leuke, gezellige en voornamelijk drukke dag!

 

 

Vrijdag 12 januari

Op vrijdag wordt er tussen de middag altijd lekker op de BSO gegeten met een groep kinderen. De lunchtrommeltjes worden vanuit huis meegenomen en de boterhammetjes worden lekker opgesmikkeld als de eerste kinderen er zijn. Na het eten kan iedereen altijd even lekker vrij spelen totdat de activiteit van de dag gaat beginnen. Vandaag zijn we naar de gymzaal in Someren gegaan waarbij chaosdoelenbal werd gedaan! Met twee foamballen proberen de kinderen de pionnen van de tegenpartij omver te gooien. Ze mogen hierbij niet over de middenlijn lopen. Achter de pionnen staan matjes tegen de muur die fungeren als goaltjes. Zodra de bal tegen een matje aankomt, worden er teamspelers gewisseld. Voor de wat kleine kinderen was dit net een te heftig spel waarbij er teveel gebeurde, dus hebben we met de kleine kinderen fopbal gedaan! Na de activiteit zijn we met z’n allen nog even in gymzaal gebleven om vrij  te spelen. De kinderen vonden dit super leuk, aangezien er hier een breed aanbod was: zo waren er kinderen die wilden voetballen, basketballen, overgooien en ook waren er een aantal kinderen die tikspelletjes deden. We zijn rond een uur of vier weer terug gegaan naar onze BSO waarbij we fruit en ranja hebben gegeten. De kinderen waren behoorlijk uitgeput na deze zeer actieve middag en daarom hebben we tegen het einde van de middag nog rustig vrij gespeeld. Ondertussen werd iedereen zo één voor één opgehaald en was het weer tijd voor weekend!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches