Het leuke aan Sportstuif is dat de kinderen de hele dag lekker actief bezig zijn. Elke dag hebben ze weer een leuke beweegactiviteit op de planning staan!

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Superbal, Kidsplaza en schminken in Week 5 – 2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

 

Maandag 29 januari

De maandag is lekker op tijd begonnen met een studiedag! Vanaf half 8 stonden de pedagogische medewerkers klaar om de kinderen op te vangen. Zodra we compleet waren, hebben we een stuk fruit gegeten en zijn we direct naar KidsPlaza gegaan! Hier hebben de kinderen heerlijk gespeeld en hebben ze zich de hele ochtend kunnen vermaken. Op een gegeven moment kregen we allemaal toch wel honger en besloten we terug te gaan naar Asten NWC en hebben we hier gezamenlijk geluncht.

 

Na de lunch was het alweer tijd om alle andere kinderen van de scholen op te halen. We hebben onderweg naar de buitenschoolse sportieve opvang weer lekker gekletst over het weekend. Op de BSO begonnen we zoals altijd met het eten van wat fruit en groenten. Na het fruit was het tijd voor de activiteiten van vandaag: lieveheersbeestje tikkertje, zone vangbal en vissen. Alle drie de spellen hadden we nog bijna nooit gedaan, wat het voor de kinderen allemaal erg leuk maakte! Vooral het vissen vonden de kinderen erg leuk. De kinderen waren super enthousiast aan het spelen, tot het alweer tijd was voor een lekker koekje. Daarna mochten ze nog even vrij spelen tot de papa’s en mama’s zouden komen. Een aantal kinderen hebben lekker binnengespeeld en ook zijn er kinderen lekker naar buiten gegaan! De dag ging weer erg snel voorbij en de maandag zit er weer op.

 

 

Dinsdag 30 januari

Er is weer een nieuwe dag aangebroken bij Sportstuif Asten! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor volle bordjes met fruit en groente met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Tijdens het fruit eten hebben we gezellig gekletst en zijn er weer leuke grappen en moppen boven tafel gekomen. Na het fruit eten was het alweer tijd om lekker naar buiten te gaan en te starten met de geplande activiteiten!

 

Vandaag hadden we twee spellen op de planning: archery-tag en omgekeerd verstoppertje. De groep werd opgesplitst in leeftijd, zodat de oudere kinderen meer uitdaging zouden krijgen tijdens de activiteiten. Omgekeerd verstoppertje vinden de kinderen altijd super leuk en hier speelde de kinderen enthousiast mee. En natuurlijk viel archery-tag ook erg goed in de smaak! Aangezien de groep nu opgedeeld was, konden de oudere kinderen snel doorgaan en verder met schieten, aangezien ze nu niet hoefde te wachten op de jongere kinderen. Dit werkte erg fijn voor zowel de oudere als de jongere kinderen. De kinderen hebben super goed meegedaan met de spellen en waren allemaal erg vrolijk en enthousiast.  Na de activiteit hadden de kinderen een lekker koekje verdiend en hebben we nog veel gespeeld. De dinsdag vloog voorbij!

 

 

Woensdag 31 januari

Het is alweer woensdag! We hebben de kinderen weer opgehaald van school en hebben allemaal onze boterhammen opgegeten en wat gedronken. Het is altijd leuk om te zien wat ieder kind op zijn/ haar brood heeft en je ziet veel variatie! Na het eten mochten de kinderen vrij spelen en besloten ze om te gaan schminken! De mooiste creaties kwamen voorbij en de kinderen waren mega enthousiast! Het kon niet gek genoeg! Rond een uur of drie hebben we nog even wat groente en fruit gegeten met z’n allen en daarna was het alweer tijd voor de activiteit van vandaag!

 

We zijn met de kinderen naar buiten gegaan en hier mochten ze eerst nog even vrij spelen zodat de pedagogische medewerkers de activiteit konden klaarzetten. Vandaag stond namelijk boksen op het programma!! Op de woensdag is het nog relatief rustig qua aantal kinderen, waardoor zo’n activiteit erg leuk is voor de kinderen. Met een kleine groep konden we wat meer stoot- en schopoefeningen doen waardoor de kinderen veel variatie hadden. De kinderen waren konden goed hun energie kwijt en hebben dan ook goed meegedaan. Na de activiteit was het namelijk alweer tijd om binnen een koekje op te halen en vervolgens nog vrij te mogen spelen. De kinderen werden allemaal weer op tijd opgehaald en zo hebben we de woensdag weer fijn kunnen afsluiten.

 

 

Donderdag 1 februari

Ook vandaag was het weer een speciale dag en hadden sommige kinderen weer vrij i.v.m. een studiedag! De kinderen zijn in de ochtend lekker gaan spelen in KidsPlaza en hebben al hun energie eruit gegooid! Van de glijbaan, in de klimtoestellen en op de trampoline! Na al dat gespeel waren de kinderen toch wel wat moe geworden en ook hun buikjes wilden erg graag wat boterhammen krijgen! We zijn daarom terug gegaan naar locatie en hebben meteen onze boterhammen opgegeten! De kinderen mochten hierna nog even vrij spelen tot het alweer tijd was om de andere kinderen van school op te halen!

 

Alle kinderen werden opgehaald en we begonnen de middag met een goed gevuld bordje met groente en fruit. We hebben altijd verschillende soorten groente en fruit, zodat er lekker veel variatie op het bordje is, maar ook zodat er altijd wel iets bij zit wat iedereen lust! Na het fruit eten zijn we snel naar buiten gegaan en zijn we begonnen met de activiteiten van vandaag: politie en boefje, superbal en boksen!  De groep werd ingedeeld op leeftijd, zodat ieder spel op het niveau van het kind gespeeld kon worden. Iedereen was super enthousiast en de kinderen hadden allemaal erg veel energie. De dag is ontzettend snel voorbij gevlogen en voor we er erg in hadden waren de eerste ouders er al om hun kinderen op te halen.  

                                              

 

Vrijdag 2 februari

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag gezellig samen onze boterhammen op te eten en hebben alle plannen voor het weekend besproken. Er zaten weer super leuke planningen tussen en het kon niet gek genoeg. De kinderen mochten even vrij spelen totdat het tijd was om fruit te eten. Na het fruit eten zijn we met z’n allen naar buiten gegaan en hebben hier superbal  gedaan! Jong en oud door elkaar hebben de kinderen met z’n allen heerlijk buiten gespeeld. Superbal vinden de kinderen altijd super leuk en ze kunnen dit wel uren aan één stuk spelen. De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt zo de dag voor het weekend!

 

Ook was het vandaag niet zomaar een vrijdag, want zodra alle kinderen opgehaald werden, was het tijd voor een andere activiteit: ouder-kind quiz. Samen met Asten HCAS was er een quiz georganiseerd waarbij verschillende kinderen en ouders/ verzorgers zich voor konden aanmelden! Het was een grote quiz met super veel vragen die de gezinnen in duo’s mochten maken. Natuurlijk was hier een winnaar uitgekomen en voor de top drie hadden we erg leuke cadeaus in petto! De eerst plek won namelijk een dagje weg, de tweede plek een tegoedbon voor WeJump en de derde plek een kaartje voor het Oertijd museum in Boxtel!

De dag én de week zijn weer voorbij gevlogen!

 

 

Dit was onze week weer! Zijn jullie er volgende week weer bij?



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches