Hele fijne opvang met een sportief tintje. Wil je even niks actief doen dan kan dat ook... mogelijkheden genoeg.

Lucie Lucie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Uitstapje D'n Hoef, Crazy88 en de vloer is LAVA in week 15 - 2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

 

Maandag 8 april

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC en dat betekent nieuwe kansen en nieuwe spellen! De meivakantie komt steeds dichterbij voor de deur! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes met fruit en groente op de tafel met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Nadat de bordjes op waren, was het meteen tijd om te starten met de activiteiten.

 

We zijn daarom meteen naar buiten gegaan en daar hadden we drie super leuke activiteiten op de planning! We hebben namelijk stand in de mand gedaan, pionvoetbal en dino en ei spel. 

Dino en ei spel:

Er worden 3 teams gemaakt. Ieder team heeft 6 hoepels waarmee ze een ei maken. Dit ei moeten ze beschermen, tegelijkertijd moeten ze het ei van het andere team proberen om te gooien. Is je ei om dan wissel je met het team dat aan de zijkant staat.

Na de activiteiten was het tijd om vrij te mogen spelen, sommige kinderen kiezen er dan voor om buiten te blijven en te schommelen of te voetballen. Andere kinderen kiezen ervoor om naar binnen te gaan en te knutselen, bouwen en spelletjes te spelen. Tuurlijk hebben de kinderen nog een koekje gekregen en werden de kinderen om de beurt weer opgehaald. De maandag vloog voorbij

 

 

Dinsdag 9 april

De maandagochtend begon vroeg voor een aantal pedagogische medewerkers! Er stond namelijk een studieochtend op de planning. Zodra we compleet waren, besloten we de studieochtend leuk in te vullen door naar het Papegaaienpark te gaan in Veldhoven! In dit dierenpark zijn verschillende soorten dieren te vinden en kunnen de kinderen de papegaaien voeren! Ook is er een hele leuke speeltuin in het park en buiten het park! De hele ochtend hebben we rondgelopen en hebben we verschillende dieren gezien, van roofvogels tot aan aapjes! De ochtend vloog voorbij!

 

Eenmaal in de middag werden de kinderen allemaal opgehaald van de scholen en begon de gewone BSO middag! Dit betekent dat we lekker wat groente en fruit kregen en wat te drinken. Na al dat lekkers zijn we natuurlijk weer naar buiten gegaan. Hier konden de kinderen eerst vrijspelen zodat de pedagogische medewerkers alles konden klaarzetten. Vandaag hadden we weer drie activiteiten op de planning, namelijk knakworsttikkertje, vloer is lava en chinese muur! 

Chinese muur:

Er beginnen 1 of 2 tikkers. De rest van de kinderen start aan een kant van het vak. Ze proberen over te steken zonder getikt te worden. Worden ze toch getikt gaat de eerste in het midden van het veld tegen de zijkant aan staan. De volgende kinderen die getikt worden sluiten hierbij aan. ze houden de handen vast en staan met de benen wijd. Zo vormen ze een muur. Het speelveld wordt dus kleiner. Aangezien ze met de benen wijd staan is het nog wel mogelijk om hier tussendoor te gaan.

  

 

Woensdag 10 april

Op de woensdag is het erg rustig, daarom besloten we om op uitstapje te gaan bij D'n Hoef! Eerst hebben we rustig onze boterhammen op gegeten en daarna hebben we onze spullen gepakt en zijn we vertrokken richting Lierop.

Bij D'n Hoef bieden ze verschillende vormen van ondersteuning aan aan ouders en kinderen tussen de 4 t/m 18 jaar. D'n Hoef is gevestigd in een groene omgeving, ze hebben verschillende soorten dieren zoals paarden, konijnen, honden etc. Voor de kinderen dus super leuk om hier een kijkje te nemen en voor de pedagogische medewerkers is het ook erg interessant en leerzaam! 

 

 

Donderdag 11 april

Wat gaat de tijd toch snel! De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Toen de scholen uit waren en alle kinderen op locatie waren, hebben we eerst gezamenlijk fruit gegeten. Op donderdag hebben we altijd een erg volle planning en komen er veel kinderen bij ons spelen, dus willen we altijd zo snel mogelijk naar buiten! Na het fruit eten zijn we daarom dus zo snel mogelijk naar buiten gegaan. Hier mochten de kinderen eerst nog vrij spelen, de meeste kiezen dan op donderdag voor voetballen, of een variant hierop. Ook wordt er altijd tikkertje gedaan of word er in het speeltuintje gespeeld. De pedagogische medewerkers zetten dan ondertussen de activiteiten klaar voor de dag en spelen ondertussen met de kinderen mee.

 

De groep werd willekeurig opgesplitst en we zijn gaan rouleren tussen drie spellen, namelijk een sprintwedstrijd, steen papier schaar estafette en makers en de krakers. Het waren veel actieve spellen, waarbij de kinderen hun energie goed kwijt konden. De kinderen waren dan ook mega enthousiast en de tijd vloog voorbij.

Makers en de krakers:

Er worden 3 groepen gemaakt; de makers, de krakers en de rust/ tijdbewakers. In het veld staan overal pionnen rechtop. De makers moeten ervoor zorgen dat deze rechtop blijven staan. De krakers tikken ze allemaal om (alleen met de handen!). De tijdbewakers houden met de stopwatch de tijd bij. Wie heeft er na 30 seconden gewonnen, de makers of de krakers?

Indien oneven aantal altijd méér makers aanwijzen.

Voor we er erg in hadden was het alweer tijd voor een koekje en kwame de eerste ouders al.

 

 

Vrijdag 12 april

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag gezellig samen onze boterhammen op te eten en hebben alle plannen voor het weekend besproken. Er zaten weer super leuke planningen tussen en het kon niet gek genoeg. De kinderen mochten even vrij spelen totdat het tijd was om fruit te eten. We besloten wel om lekker naar buiten te gaan want het was heerlijk weer!

 

Op den duur zijn we even naar binnen gegaan om wat fruit te eten en vervolgens zijn we direct weer naar buiten gegaan voor de activiteit! We hadden de Crazy88 van vorige week woensdag erweer bij gepakt en hebben met kleine aanpassingen dit spel opnieuw uitgevoerd! De groep werd opgedeeld in drieën en iedere groep moest om de beurt een getal kiezen tussen de 1 en 88. De opdracht die op de lijst stond moesten ze vervolgens uitvoeren en zo ging het steeds door. De kinderen vonden het heel leuk en de tijd ging weer erg snel voorbij! De dag is weer voorbij gevlogen en we wensen jullie een fijn weekend!

 



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches