Een sportieve BSO waarbij aandacht is voor ieder individu. Bij Sportstuif worden kinderen geënthousiasmeerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten i.p.v. kinderen alleen maar zelfstandig vrij te laten spelen.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetgolf, voetbalmuseum en levend stratego in week 12– 2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten NWC. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

 

Maandag 18 maart

Deze week begon bij Sportstuif NWC met namelijk een studiedag! Vanaf half 8 waren de kinderen welkom om bij ons ook de ochtend te komen spelen. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren gearriveerd, hebben we nog een stuk fruit gegeten en zijn we direct naar een super leuk uitje gegaan. We hebben onze jassen aangetrokken en zijn vertrokken naar Kidsplaza. Wat een leuke start van de week! De kinderen hebben hier heerlijk gespeeld en de tijd vloog voorbij! We moesten dus snel weer terug om boterhammen te eten en de andere kinderen van school op te halen.

De pedagogische medewerkers zijn de overige kinderen gaan ophalen van school en aangekomen op NWC hebben we gezamenlijk wat fruit gegeten. Na het fruit eten hadden we nog een leuke verrassing op de planning, aangezien we de verjaardag van onze Bente (stagiaire/ vakantiekracht) hadden om te vieren! Iedereen kreeg een lekkere traktatie, die we buiten in het zonnetje hebben opgegeten. Buiten hadden we ook een drukke planning, met maar liefst drie activiteiten! We zijn gaan rouleren tussen de drie activiteiten, namelijk badmintonballon-estafette en levend stratego. De kinderen vonden alle drie de spellen superleuk en hebben goed en fanatiek meegedaan. De maandag vloog voorbij, want na de spellen kwamen de meeste ouders hun kinderen alweer ophalen!

 

 

Dinsdag 19 maart

Ook vandaag begonnen de pedagogische medewerkers een stuk eerder dan normaal, want er was weer een studiedag! Vandaag hadden we een klein clubje en daarom mochten de kinderen zelf kiezen wat ze wilden doen. Ook vandaag kozen de kinderen om naar KidsPlaza te gaan! Kidsplaza is een leuk binnenspeelparadijs waar veel verschillende dingen te doen zijn, zo is er een klimrek, kunnen ze trampolinespringen, is er een ballenbak en zijn er verschillende glijbanen. Genoeg om je te vermaken en voor iedereen wat wils! De tijd vloog ook vandaag weer voorbij en moesten we terug naar de BSO om boterhammen te eten en de andere kinderen op te halen.

Eenmaal op de BSO hebben we onze boterhammen opgegeten en hebben de kinderen nog even vrij mogen spelen tot de scholen uitwaren. De kinderen kozen ervoor om een hut te bouwen en een dutje te doen, zodat ze in de middag weer genoeg energie hadden voor de activiteiten! Zodra alle andere kinderen op de BSO waren geactiveerd, hebben we gezamenlijk fruit gegeten. Na het fruit eten was het weer feest en hadden we weer een verjaardag om te vieren. Na de verjaardag zijn we meteen naar buiten gegaan en werden de activiteiten klaargezet. Ook vandaag hadden we weer drie activiteiten: beat the card, hockey en voetbal. Het waren drie leuke actieve spellen. De groepen werden ingedeeld op leeftijd, waardoor het voor iedereen zo eerlijk en uitdagend mogelijk was. De dag vloog voorbij en ook vandaag waren de ouders er vroeg bij met het ophalen van de kinderen. Na de activiteiten hebben we nog een koekje gegeten en gingen we vrijspelen tot alle kinderen werden opgehaald. En zo is de dinsdag alweer voorbij.

Woensdag 20 maart

Vandaag hadden we een drukke studieochtend! Bijna alle scholen in Asten hebben namelijk studiedag! In en rondom Asten worden verschillende clinics aangeboden om kennis te maken met verschillende takken van sport. Met de BSO hebben we in de ochtend een heerlijk parkje in de buurt opgezocht om zo toch even weg te kunnen. De kinderen hebben heerlijk buiten gespeeld en super veel lieveheersbeestjes gevangen. Het was hier dan ook echt heerlijk weer voor! Op den duur was het alweer tijd om terug te gaan naar de BSO om onze boterhammen op te eten.

Na het eten van de boterhammen was het alweer tijd voor de middagactiviteit. Met de kinderen zijn we naar de WMA activiteit gegaan die iedere week vanuit LeefAsten wordt georganiseerd. Vandaag stond er De vloer is lava op de planning. Een activiteit die de kinderen altijd mega leuk vinden. Nadat de kinderen hier al hun energie kwijt konden, was het alweer tijd om terug te gaan naar NWC. Hier hebben we gezamenlijk fruit gegeten en hebben de kinderen nog zelfstandig mogen spelen. De woensdag is weer voorbij gevlogen!

Donderdag 21 maart

Zoals misschien al opvalt, is er de gehele week een studiedag. De kinderen konden daarom vanaf half 8 weer langskomen om een te gekke dag te beleven. Deze ochtend zijn we samen met Sportstuif HCAS naar MonkeyTown gegaan! In monkeytown zijn er verschillende atributen waar de kinderen mee kunnen spelen. Zo kunnen ze klimmen en van de glijbaan en is er een ballenbak, een voetbalkooi en trampolines. Hier hebben de kinderen zich de hele ochtend vermaakt!

Na het spelen in de ochtend was het tijd om de boterhammen te eten en daarna was het alweer tijd om de andere kinderen van school op te halen. Er kwamen nog ruim veertig kinderen, dus een drukke middag voor de boeg! We begonnen de middag met het eten van fruit en daarna hadden we nog een afscheid. Hij mocht kiezen wat hij graag wilde doen in de middag en koos voor superbal! We zijn na het afscheid snel naar buiten gegaan, waar de kinderen nog even vrij mochten spelen, zodat de pedagogische medewerkers de spellen konden klaarzetten. We hadden vandaag drie spellen op de planning: superbal, voetgolf en oneindig tikkertje. Drie heerlijk actieve spellen!!

De middag ging heel snel voorbij en was het voor de meeste alweer tijd om naar huis te gaan.

 

 

Vrijdag 22 maart

De laatste dag van de week begon ook weer erg optijd. We begonnen de ochtend met een kort bezoekje aan het Voetbalmuseum Fanatic. Dit is een gratis museum waarbij de gigantische voetbalverzameling van Jos Lenssen te zien is. Alles is er te vinden: van shirts tot aan voetbalschoenen van voetbalhelden, die deel uitmaakten van de fantastische goals. Nadat we hier een rondje hebben gelopen, zijn we door gegaan naar MonkeyTown waar de kinderen nog even vrij hebben kunnen spelen. Het was een drukke ochtend, maar de tijd ging heel snel voorbij! We gingen daarom dus terug naar Sportstuif om de andere kinderen op te gaan halen en daarna onze boterhammen op te kunnen eten!

 

Eenmaal alle kinderen opgehaald en volledig compleet, hebben we onze boterhammen opgegeten. We zijn de middag vervolgens eerst vrij gaan spelen, waarbij de meeste kinderen er toch lekker voor kiezen om naar buiten te gaan. Later in de middag, na het fruit eten, zijn we van start gegaan met een leuke binnen activiteit: levend memoryIeder kind kent het geheugenspel memory. In dit levend memory spel zijn de kinderen zelf de kaarten, en moeten ze creatief zijn door te improviseren.Elk tweetal vormt een memoryset. Dit doen ze door een unieke beweging af te spreken. Bijvoorbeeld: twee keer in je handen klappen, je tong uit steken, een rondje op je plek draaien, zwaaien, een lange neus maken of in de lucht springen.

 

 

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend allemaal!



Ons team

Renee Peeters
Renee Peeters Vestigingsmanager
Mandy Castelein
Mandy Castelein
Damon Claessens
Damon Claessens
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Moniek Berkers
Moniek Berkers
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches